Marconistraat 33, Barneveld
telefoon

De stille held van de wijk

30 november 2023

De krantenbezorgers fungeren als verbindingsstuk tussen de adverteerders, redacties en de lezers. Zij brengen niet alleen het laatste nieuws tot aan onze voordeur, maar versterken ook de band tussen de lokale krant en de gemeenschap. Door dagelijkse persoonlijke contacten met abonnees dragen zij bij aan een gevoel van verbondenheid en nabijheid. Bij BDUmedia hebben we ijzersterke lokale nieuwsmerken. Bekijk ze hier en kom erachter wat het bereik in jouw regio is!

Terwijl de wereld druk bezig is, beginnen de krantenbezorgers hun dagelijkse missie om de gemeenschap te voorzien van het laatste nieuws. Of het nu regent, sneeuwt of dat de zon schijnt, zij trotseren de elementen om ervoor te zorgen dat elke krant haar bestemming bereikt. In de drukke straten van de lokale regio zijn het de krantenbezorgers die samen met de Sint altijd in beweging zijn met een missie! Namelijk, om gemeenschap te verblijden.

Betrouwbaarheid in een digitaal tijdperk

Het gros van het nieuws wordt vaak digitaal geconsumeerd. Toch blijft de rol van de krantenbezorger van onschatbare waarde. De lokale regio blijft namelijk trouw aan de lokale krant, blijkt uit het eerdere onderzoek uitgevoerd door NMO. Terwijl veel mensen hun nieuws online lezen, hebben 7 op de 10 Nederlanders nog steeds behoefte aan nieuws uit de lokale regio. Krantenbezorgers brengen niet alleen het fysieke exemplaar, maar ook betrouwbaarheid en een gevoel van traditie, waardoor ze een onvervangbare schakel vormen in de nieuwsvoorziening. Ook de Sint leest in het huidige tijdperk nog steeds zijn grote papieren boek om te kijken wie er een cadeau verdient. Wist je dat wij meer doen dan alleen kranten uitgeven? Zo zorgen wij er ook voor dat jouw bedrijf onder de aandacht komt dankzij een social media-campagne of een bedrijfsvideo.

Door weer en wind

Denk eens aan de barre weersomstandigheden die krantenbezorgers trotseren om ervoor te zorgen dat we tijdens ‘s middags of ’s avonds  een kopje koffie kunnen combineren met het laatste nieuws. De Sint en zijn Pieten weten er alles van en kijken dan ook met groot respect op naar al die krantenbezorgers. Of het nu vriest dat het kraakt of de zomerse hitte de straten doet smelten, krantenbezorgers blijven gewijd aan hun taak. Het is een toewijding die vaak onopgemerkt blijft, maar die essentieel is voor de continuïteit van lokale nieuwsvoorziening.

In de nacht, stil en koud,

Glijdt Sinterklaas over het dak, vertrouwd.

Zijn staf glanst in het maanlicht klaar,

Een oude man met een witte baard, bijzonder zwaar.

Maar wie zorgt dat het nieuws verspreid wordt, snel en goed?

De krantenbezorger, met tassen vol moed.

Nadat de Sint de cadeautjes heeft verdeeld,

Wordt straat na straat het laatste nieuws gedeeld.

Lange dagen, koud en guur,

De bezorger gaat, een ‘echt avontuur’.

Met kranten vol verhalen, groot en klein,

Dus dank aan Sinterklaas en de bezorger daar,

Die samen zorgen voor een groots lokaal gebaar.

Wil jij ook deel uitmaken van het bezorgers heldenteam? Word nu bezorger bij BDUmedia en help mee met de verspreiding van het lokale nieuws!

Terug naar overzicht