Marconistraat 33, Barneveld
telefoon

Ramon: “We werken allemaal aan hetzelfde doel: de krant op de mat van de lezer krijgen!”

25 april 2024

Wie ben je?

Ramon Hoogebeen, 51 jaar. Getrouwd met Lianne, 2 dochters, Luna (20) en Isa (17). Houdt van sporten, vooral tennissen en ik ben trainer bij VVOP in Voorthuizen. Woon ook in Voorthuizen, geboren en getogen.

Wat is je functie binnen BDUmedia en wat houdt die precies in?

Ik werk als leidinggevende op de Traffic-afdeling, het kloppend hart van de organisatie. Wij verzorgen de opmaak van alle kranten (35) die we binnen BDUmedia uitgeven. Daarnaast sta ik regelmatig in contact met de drukkerij om alles goed af te stemmen. Naast de reguliere krant maken wij ook de specials op die je in de krant tegen kunt komen, dit zijn er tegen de 200 per jaar. Kortom, genoeg te doen! De maandag en dinsdag zijn de twee dagen waarop het moet gebeuren om alle deadlines te halen. Elke week weer vullen we de kranten, de redactie vult haar deel en de vertegenwoordigers de advertentieposities. Wij zorgen ervoor dat alles netjes bij de drukker terechtkomt.

Hoe lang werk je al voor BDUmedia en wat heeft je gemotiveerd om hier te komen werken?

Ondertussen ook alweer 2,5 jaar. Ik kwam in contact met een oud-collega die toentertijd op de Traffic-afdeling van de BDU werkte. Zodoende is het balletje gaan rollen en ben ik in dienst gekomen, hier ben ik heel blij mee!

Wat maakt BDUmedia een unieke werkplek volgens jou?

Ik weet niet of het iets unieks is, maar ten opzichte van mijn eerdere ervaringen is dat je er binnen de BDU echt toe doet. Naar mijn ervaring is niemand een nummer en wordt er naar je omgekeken. We gaan goed met elkaar om en zo werken we met de Traffic-afdeling goed samen met de redacties, verkoop en drukkerij. Iedereen loopt lekker bij ons binnen om iets te bespreken of af te stemmen. Dat is ook een heel groot pluspunt van ons team: de sfeer is altijd goed en we werken allemaal aan hetzelfde doel: de krant op de mat van de lezer krijgen!

Ook werken bij BDUmedia? Check hier onze vacatures!

Wat zijn je persoonlijke interesses en hobby's buiten het werk?

Ik spendeer het liefst tijd aan mijn gezin, dat staat altijd op 1. Vroeger heb ik veel gevoetbald en nu ben ik assistent-trainer bij het eerste van VVOP. Daarnaast sla ik graag een balletje op het tennisveld.

Heb je ervaring in de mediabranche voordat je bij BDUmedia kwam werken?

Ik heb bij Wegener en DPG gewerkt. Ik ben begonnen bij De Handelspost (1998), dat was een blad in Hoevelaken. Dit werd overgenomen door Wegener en dat werd vervolgens weer overgenomen door DPG. Ik heb van alles mogen doen, van binnendienst tot krantenindeling. Dus ja, ik had wel ervaring binnen de uitgeverijbranche voordat ik bij BDUmedia terechtkwam.

Kun je ons een voor jou typische werkdag beschrijven? Wat zijn de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden in jouw rol?

Het is wellicht wat voor de hand liggend, maar geen dag is hetzelfde. Op de maandag en de dinsdag is het aanpoten om alle deadlines te halen en mijn rol hierin is om alles goed aan te sturen en te begeleiden. Traffic staat veel in contact met de redactie, verkoop en de drukkerij. Van klant tot krant, dat is de rol van Traffic.

Waar ben je het meest trots op sinds je bij BDUmedia bent begonnen?

Dat is echt wel op ons ‘groepje’. We zijn een heel leuk team dat veel schik heeft samen, maar dat ook keihard kan werken. Hier ben ik echt heel trots op! Soms is het tijd om even te kletsen en daarna is het weer doorpakken. Kortom: een tópteam!

Heb je een levensmotto of een favoriet citaat dat je met anderen zou willen delen?

Lekker genieten!

Terug naar overzicht