Marconistraat 33, Barneveld
telefoon

Landelijk adverteren: het stukje van de puzzel tot (nationaal) succes

16 november 2023

Landelijk adverteren is een belangrijk onderdeel van je marketingplan van 2024. Ook voor een lokale ondernemer is het van belang om landelijk zichtbaar te zijn. Jouw advertentie kan er namelijk voor zorgen dat je meer bezoekers trekt naar je (online)winkel, waardoor je meer naamsbekendheid en omzet genereert. Deze week wordt ook de dag van de ondernemer gehouden, het moment om terug te blikken op je prestaties en vooruit te kijken naar 2024. In dit blog nemen we je mee in verschillende voordelen van landelijk adverteren, want BDUmedia is veel meer dan alleen de grootste in lokaal bereik.

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van landelijk adverteren is het enorme bereik dat je kunt genereren. Met landelijke campagnes kun je jouw boodschap verspreiden over het hele land, waardoor je potentiële klanten bereikt die zich in verschillende regio’s bevinden. Door gebruik te maken van display bannering bereik je een grote groep mensen. Jouw advertentie wordt op duizenden websites weergegeven. Dit vergroot de kans op het aantrekken van een brede groep consumenten en het uitbreiden van je marktaandeel. 

Meer merkbekendheid door landelijk adverteren

Het grote bereik gaat hand in hand met het opbouwen van merkbekendheid. Door consistent zichtbaar te zijn op nationale platforms en in diverse media vergroot je de herkenning van jouw merk bij een breed publiek. Dit versterkt de geloofwaardigheid en positie van je bedrijf in de markt, waardoor consumenten eerder geneigd zijn voor jouw producten of diensten te kiezen. Dit effect kun  je extra krachtig maken door het laten produceren van een bedrijfsvideo. Deze video geeft je de mogelijkheid om jouw bedrijf verder uit te lichten onder je (potentiële) doelgroep.

Wist je dat vanavond het eerste Ondernemers Event plaatsvindt in het Schaffelaartheater te Barneveld? Tijdens dit evenement dat gesponsord wordt door onder andere BDUmedia, wordt het ondernemerschap gevierd met boeiende en inspirerende onderwerpen. Ben je benieuwd wie er genomineerd zijn voor de awards? Klik dan hier!

Profiteren van nationale trends

Door landelijk te adverteren kun je snel inspelen op nationale trends en gebeurtenissen. Of het nu gaat om seizoensgebonden onderwerpen, feestdagen, grote evenementen (zoals Black Friday) of maatschappelijke ontwikkelingen, je hebt de mogelijkheid om jouw campagnes aan te passen aan wat er speelt in het hele land. Dit maakt je marketingstrategie flexibiliteit en relevantie. Ook volgend jaar geeft BDUmedia thematische specials uit waarin trends en innovaties worden besproken en uitgelicht. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrieven!

Versterken crossmediaal plan

Landelijk adverteren biedt de extra mogelijkheid om zowel online- als offlinekanalen te versterken. In ons volgende blog nemen we je mee in de verschillen tussen deze kanalen en hoe je deze het beste in kunt zetten. Houd onze socials in de gaten! Je kunt namelijk gebruikmaken van onder andere landelijke advertenties, socialmediacampagnes en branded content

Heb je behoefte aan een professional die samen met jou naar de plannen van 2024 kijkt en hier een breed crossmediaal plan voor opzet? Neem contact met ons op! Deze crossmediale mix tussen verschillende kanalen vergroot de impact van je boodschap en zorgt voor een brede nationale exposure.

Terug naar overzicht