Marconistraat 33, Barneveld
telefoon

Beheermaatschappij Em. de Jong neemt de Koninklijke BDU over

17 juli 2023

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Koninklijke BDU Holding heeft donderdagavond 13 juli ingestemd met de overname van de BDU door Beheermaatschappij Em. de Jong. De Jong neemt in samenwerking met haar bedrijfsonderdelen Telstar Mediagroep en Janssen/Pers Rotatiedruk Koninklijke BDU over. Deze overname past binnen de strategie van Em. de Jong om verdere groei te realiseren van haar uitgeverij- en printactiviteiten.

Door samenwerking worden de krachten gebundeld. Zo wordt er tussen Em. de Jong, Telstar Mediagroep en BDUmedia meer schaalgrootte gecreëerd die nodig is voor verdere innovaties in het lokale mediaportfolio. De dagelijkse leiding van BDUmedia blijft in handen van Jeroen Cnossen en Peter van Hierden, huidige directeuren van BDU. De werkmaatschappij BDUprint wordt ondergebracht bij Janssen/Pers Rotatiedruk. 

Jeroen Cnossen: “Wij hebben als BDU de laatste jaren stappen voorwaarts gezet. De huidige denkwijze en markt vragen echter om schaalgrootte. Door het bundelen van krachten zullen de huidige werkprocessen nog effectiever en efficiënter worden en zal er meer ruimte ontstaan voor nieuwe lokale media-initiatieven”. Stijn de Jong, directeur Beheermaatschappij Em. de Jong, beaamt dit: “Wij hebben een sterk geloof in de titels van BDU. Met een sterk management en synergievoordelen, waarbij het lokale karakter behouden blijft, willen we de titels behouden en verder laten groeien”. 

Met de overname van de Koninklijke BDU zal Em. de Jong tevens 50% eigenaar worden van Enter Media, Achterhoek Nieuws en Neo Media.

Terug naar overzicht