Marconistraat 33, Barneveld
telefoon

Deel 3: Vacature in Beeld

15 februari 2024

Het blijft een lastig proces: het vinden van de juiste mensen voor je openstaande vacatures. Hoe val ik op tussen alle uitzendbureaus en recruiters? Hoe zorg ik ervoor dat de potentiële werknemer een goed beeld krijgt van de functie en hoe vertel ik over mijn bedrijf? In dit artikel leggen we je uit dat video het antwoord is op al deze vragen en gaan we dieper in op waarom Vacature in Beeld een onderdeel moet zijn in je wervingsstrategie. 

In de twee vorige blogs spraken we al over het belang van het in beeld brengen van je evenementen en je bedrijf. Het gebruik van video’s om openstaande vacatures te promoten past perfect in deze benadering. Net zoals bij het in beeld brengen van evenementen en bedrijven, bieden video’s een dynamische en boeiende manier om je boodschap over te brengen. Ze helpen bij het opbouwen van een emotionele connectie met je doelgroep en versterken je merkimago.

Visueel aantrekkelijke vacature

Video’s hebben een sterke aantrekkingskracht op het publiek, iets wat lastig te evenaren is met tekst. Bewegend beeld trekt direct de aandacht en kan in korte tijd veel informatie overbrengen. Wanneer je een openstaande vacature in beeld presenteert, kun je de cultuur van je bedrijf, de werkomgeving en de dagelijkse taken van de functie op een levendige en boeiende manier laten zien. Dit maakt het voor mogelijke kandidaten veel gemakkelijker om zich een beeld te vormen van wat hen te wachten staat. En daardoor is de kans groter dat ze solliciteren. Ook kan je dit perfect combineren met een social media campagne, wil je weten hoe? Neem dan contact op met onze professionals!

Emotionele connectie

Vacature in Beeld biedt een unieke kans om een emotionele connectie met je potentiële werknemer tot stand te brengen. Door het gebruik van beeld, geluid en zelfs verhalen kunnen potentiële kandidaten zich beter identificeren met je bedrijf en de mensen die er werken. Dit kan hen motiveren om niet alleen te solliciteren, maar ook om zich actief in te zetten voor het succes van je bedrijf.

Bereik en delen

Een van de grootste voordelen van het vastleggen van je vacature is het potentieel om viraal te gaan. Mensen zijn eerder geneigd om video’s te delen dan tekstuele vacatures. Dit betekent dat je bereik sterk kan toenemen! Bovendien kunnen video’s gemakkelijk worden gedeeld op sociale media platforms, waardoor je nog meer potentiële kandidaten bereikt.

Ben je benieuwd naar onze eerdere producties? Bekijk ze dan snel hier!

Versterking van het merkimago

Het delen van vacatures video’s kan ook bijdragen aan het versterken van je merkimago. Een video zien dat je als bedrijf innovatief en creatief bent in je wervingsaanpak, wat mogelijke kandidaten kan aanspreken. Bovendien kan het tonen van de bedrijfscultuur en werkomgeving in video’s helpen bij het aantrekken van kandidaten die daar goed bij passen.

Het in video presenteren van openstaande vacatures is niet langer slechts een optie, maar eerder een noodzaak in een competitieve arbeidsmarkt. Door video’s te integreren in je wervingsstrategieën, je onderscheid je van de massa, bouw je een emotionele connectie op met potentiële kandidaten, vergroot je je bereik en versterk je je merkimago. Dus, als je op zoek bent naar een effectieve manier om talent aan te trekken en je bedrijf te laten groeien, overweeg dan zeker om Vacature in Beeld te gebruiken bij het promoten van je openstaande vacatures.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw vacature? Neem dan contact met ons op!

Terug naar overzicht