Marconistraat 33, Barneveld
telefoon

‘Overname ToLocal door HYPR versnelt inzet van lokale media’

28 maart 2023

HYPR heeft ToLocal overgenomen. Met 574 huis-aan-huiskranten en 1.200 websites vormen HYPR en ToLocal samen het grootste onafhankelijke hyperlocal advertising-platform van Nederland.

HYPR is een initiatief van twaalf uitgeverijen die ruim 60 procent van de totale oplage in Nederland vertegenwoordigen. De overname van ToLocal moet het voor bureaus en landelijke adverteerders nog makkelijker maken om advertenties hyperlokaal in te zetten.

 

HYPR neemt ToLocal over

DeLokalePlanner

“HYPR is de onestopshop als het gaat om alles wat met lokale media te maken heeft”, vertelt HYPR’s managing director Robert Franke. “ToLocal en HYPR bundelen vanaf nu hun krachten om de markt nog beter van dienst te kunnen zijn. ToLocal is een gevestigde naam en zijn onlinebookingstool DeLokalePlanner is een begrip in de markt. Met deze tool kunnen mediabureaus en adverteerders eenvoudig hun print- en onlineadvertenties boeken bij 574 huis-aan-huiskranten en 1.200 lokale websites.”

Enthousiast over overname door HYPR

ToLocal is in 2014 opgericht en werkt direct samen met mediabureaus, reclamebureaus en adverteerders. “We zijn erg enthousiast over de overname en samenwerking met HYPR”, zegt ToLocal-medeoprichter Frank-Paul ter Berg. “De heldere visie over hyperlocal advertising sluit direct aan op de ambities van ToLocal. Ik ben ervan overtuigd dat de marktpositie van HYPR in combinatie met onze organisatie en de DeLokalePlanner gaat zorgen voor een enorme versnelling in de omarming van en omzetgroei in lokale media-inzet.”

De overname is per direct en er zullen geen veranderingen zijn in de dagelijkse activiteiten van ToLocal. Frank-Paul ter Berg blijft direct betrokken bij de doorontwikkeling van DeLokalePlanner en vormt samen met Robert Franke de directie van HYPR.

Terug naar overzicht