Marconistraat 33, Barneveld
telefoon

Lokaal adverteren: online of offline? Of allebei?

7 december 2023

We kunnen er al even niet meer omheen: de digitale wereld. Een wereld die elke dag weer groter en groter wordt en steeds doorontwikkelt, óók als kanaal voor online adverteren. Maar hoe ga je hier als lokale ondernemer mee om en hoe zet je daarnaast de gevestigde offline kanalen in? Doe je dit gezamenlijk of apart? In dit blog nemen we je mee in beide werelden.

Online adverteren

Online adverteren biedt ongeëvenaarde mogelijkheden om specifieke doelgroepen te bereiken. Via platforms zoals Google Ads en sociale media kunnen advertenties worden getarget op basis van demografische gegevens, interesses en locatie, waardoor je je boodschap direct kunt richten op potentiële klanten in de lokale gemeenschap. Bij BDUmedia zetten we dagelijks lokale social media-campagnes op voor onze klanten. Onze specialist weet exact de juiste doelgroep te benaderen waardoor jouw bedrijf opvalt in deze online menigte.

Meetbaar

Een van de grote voordelen van online adverteren is de meetbaarheid. Met behulp van analytic tools kunnen wij precies zien hoeveel mensen jouw advertentie hebben gezien, erop hebben geklikt en welke acties ze hebben ondernomen. Dit stelt ons in staat om jouw strategie voortdurend te optimaliseren voor (nog) betere resultaten.

Flexibiliteit en kostenbeheersing

Online advertenties bieden de flexibiliteit om op korte termijn aanpassingen te doen. Wij kunnen snel reageren op veranderende omstandigheden, zoals speciale aanbiedingen of seizoensgebonden promoties. Daarnaast hebben online advertentieplatforms vaak opties voor kostenbeheersing, zoals het instellen van dagbudgetten, waardoor wij controle hebben over de kosten.

Offline adverteren

Offline adverteren – in een krant of folder, als branded content of via een lokale evenement, zorgt voor een lokale verbinding. Mensen houden van vertrouwde merken en bedrijven. Een tastbare aanwezigheid in de lokale gemeenschap kan vertrouwen opbouwen en de geloofwaardigheid van een bedrijf vergroten. Bij BDUmedia weten we exact wat jouw regio nodig heeft, we zijn niet voor niets al ruim 150 jaar groot in lokaal bereik!

Tastbaar en herinnering

Een gedrukte advertentie hebben een tastbare kwaliteit die online kan ontbreken. Een goed ontworpen flyer kan een blijvende indruk achterlaten en herinneringen creëren die digitaal misschien niet zo sterk aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijfsnaam blijft ‘hangen’ op de plekken waar deze flyer wordt bezorgd of neergelegd. Zo blijf je gedurende een langere periode onder de aandacht.

Een crossmediaal plan

Hoewel online adverteren vaak de voorkeur heeft vanwege de meetbaarheid en gerichte  mogelijkheden, hoeft het niet te betekenen dat offline advertising verouderd is. In plaats daarvan kun jij als lokale ondernemer het meeste profiteren van een sterk crossmediaal plan. Wij helpen je hier graag bij!

Tips voor een crossmediaal plan

  1. Zorg ervoor dat je online en offline campagnes elkaar versterken. Verwijs bijvoorbeeld  in offline advertenties naar sociale media-pagina’s of specifieke online acties. Dit kan al heel gemakkelijk met een QR-code.
  2. Begrijp waar je doelgroep actief is. Is het een gemeenschap die sterk online aanwezig is, of zijn er specifieke lokale evenementen die veel bezocht worden?
  3. Gebruik meetgegevens om de effectiviteit van zowel online als offline campagnes te evalueren. Pas je strategie aan op basis van wat het beste werkt voor jouw lokale doelgroep.

Lokaal adverteren is geen kwestie van kiezen tussen online of offline, maar eerder van het vinden van de juiste balans. Door beide kanalen op een gecoördineerde manier te gebruiken, kun jij als lokale ondernemer een sterke aanwezigheid opbouwen en opvallen in het digitale tijdperk.

Wil je hulp bij het opstellen van jouw crossmediale plan voor 2024? Of heb je een vraag over offline of online adverteren? Neem vandaag nog contact met ons op!

Terug naar overzicht