Marconistraat 33, Barneveld
telefoon

Het unieke belang van video: val op bij jouw doelgroep

10 oktober 2023

Video is hét middel om jouw organisatie beeldend op de kaart te zetten. Het zegt immers meer dan traditionele marketingmethoden als tekst en afbeeldingen. Maar hoe val je op in de steeds grotere marketingmenigte? En hoe omarm je de kracht van video? In dit blog gaan we dieper in op de mogelijkheden die BDUmedia biedt om video binnen jouw marketingstrategie in te passen.

Wist je dat de aandachtsspanne van een online gebruiker vandaag de dag korter is dan ooit? Met de groeiende hoeveelheid content die dagelijks op het internet verschijnt, is het cruciaal om op te vallen. Video heeft het unieke vermogen om vanaf het allereerste moment de aandacht te grijpen en vast te houden. Begin je met een opvallende opening, intrigerende visuals of een prikkelende vraag? Vertel ons jouw doel en onze professionele videograaf creëert een video die naadloos aansluit bij jouw marketingstrategie.

Welke mogelijkheden met video biedt BDUmedia?

Bij BDUmedia kan je verschillende video’s laten maken. Laat bijvoorbeeld het vakmanschap van jouw bedrijf zien in een bedrijfsvideo of presenteer jouw product krachtig aan (nieuwe) klanten met een mooie productvideo. Vind de perfecte kandidaat en krijg veel meer reacties op een vacature met een vacaturevideo. Creëer een schitterende aftermovie van jouw evenement, of promoot jouw diensten via een mooie commercial!

Social media en YouTube

Als je een mooie video hebt of deze juist door ons hebt laten maken, dan kunnen wij deze in de schijnwerpers zetten via onze advertentiekanalen. Zo kunnen wij jouw video op social media plaatsen, zoals Facebook en Instagram, zodat deze zeker opvalt bij de gekozen doelgroep. Je kan ook kiezen voor een Bumper Ad op YouTube, dit is een video waarbij de eerste 6 seconden van de video niet weg te klikken zijn. Met zo’n 122 miljoen bezoekers per dag is YouTube daarmee een mooi advertentiekanaal met enorm bereik.

Zijn video’s beter dan tekst?

Naast dat adverteren met video een perfecte manier is om jouw doelgroep kennis te laten maken met jouw bedrijf, is het ook geschikt voor SEO-doeleinden. Google indexeert pagina’s die video’s inzetten hoger in de zoekresultaten. Video’s zijn namelijk visueel aantrekkelijker, waardoor de websitebezoeker hier eerder op klikt dan dat hij of zij de tekst zal lezen. Ook is de bezoeker eerder geneigd om een video te delen op social media met als gevolg dat het bereik en de merkzichtbaarheid toenemen. Het opnemen van een video in jouw marketingplan is dus van essentieel belang.

Blijf relevant

De kracht van videomarketing is dat het gemakkelijk meetbaar is. Je kunt statistieken bijhouden, zoals het aantal weergaven, de betrokkenheid van de kijkers en conversieratio’s. Deze gegevens kunnen je helpen je strategie te optimaliseren en te ontdekken welke videocontent het meest effectief is. Met de veelzijdigheid van video kan BDUmedia jou helpen met het bijstellen van je marketingdoeleinden. Of je nu een product, dienst, vacature of evenement wilt delen, video zorgt ervoor dat jouw content relevant is voor jouw doelgroep.

Meer weten over videografie? Neem dan contact met ons op!

Terug naar overzicht