Marconistraat 33, Barneveld
telefoon

Branded content: Hoe kan ik hier gebruik van maken?

4 januari 2024

Hoe raak je de juiste snaar bij de lezer van een website of krant? En hoe laat je de kracht van jouw bedrijf op een subtiele wijze zien aan jouw doelgroep? Het antwoord op deze vragen is: branded content. 

Branded content biedt dé mogelijkheid om jouw bedrijf of diensten onder de aandacht te brengen. Onze redacteuren schrijven een kwalitatief artikel dat aansluit bij de interesse van de lezers, een artikel dat boeit en inspireert én waar jouw bedrijf subtiel aandacht krijgt. In dit blog vertellen we je meer over de kracht van branded content.

Wat is branded content?

Branded content is een vorm van marketing waarbij BDUmedia strategisch waardevolle en relevante content creëert, met als doel om de band met jouw doelgroep te versterken en de merkherkenning te vergroten. Onze ijzersterke lokale nieuwsmerken bieden het ideale platform voor jouw unieke verhaal. Dankzij ons grote lokale bereik kunnen we het artikel onder jouw doelgroep verspreiden. In combinatie met een social media-campagne is het artikel ook online vindbaar. Waar traditionele reclame vaak direct is, biedt branded content de mogelijkheid om een boeiend verhaal te publiceren waarbij er rekening wordt gehouden met de interesses en behoeften van jouw doelgroep. Zo kunnen wij bij BDUmedia jouw bedrijf subtiel positioneren, waarbij we op basis van een interview een sterk artikel schrijven.

Wist je dat onze huis-aan-huiskranten het beste middel zijn voor lokale informatievoorziening? Er is namelijk geen enkel ander medium dat zo’n korte tijd zoveel lokaal bereik heeft. Jouw branded content-artikel krijgt hierdoor de aandacht die het verdient! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier!

Waarom is branded content effectief?

  1. Authentieke connectie: BDUmedia streeft ernaar om een authentieke verbinding met het publiek tot stand te brengen. Door verhalen te vertellen die aansluiten bij de waarden en emoties van jouw doelgroep, kan jouw merk een diepere en meer betekenisvolle relatie opbouwen. 
  2. Delen en viraliteit: Goed ontworpen branded content heeft het potentieel om een brede doelgroep te bereiken. Mensen delen graag interessante, informatieve of inspirerende inhoud met hun netwerken, wat kan leiden tot een toename van de merkbekendheid en betrokkenheid. BDUmedia kijkt naar jouw unieke verhaal en vertaalt dit naar een breed aantrekkelijk artikel. 
  3. Opbouwen van merkidentiteit: Door consistent waardevolle content te leveren, kan een merk zijn identiteit versterken. Branded content stelt merken in staat om hun unieke stem en persoonlijkheid te tonen, waardoor ze zich kunnen onderscheiden in een verzadigde markt. Dit kan door een reeks branded content-artikelen te plaatsen. Wij zorgen ervoor dat binnen deze reeks jouw bedrijf de juiste, subtiele aandacht krijgt.

Van product of dienst naar beleving

Traditionele advertenties richten zich vaak op de eigenschappen van een product of dienst. Branded content daarentegen verschuift de focus naar de ervaring die het biedt. Merken streven ernaar om niet alleen een product of hun diensten te verkopen, maar ook een levensstijl, een emotie of zelfs een missie over te brengen. Dit veranderende perspectief is cruciaal in een tijd waarin consumenten op zoek zijn naar meer dan alleen functionele voordelen. De consument is namelijk op zoek naar beleving en een levendig artikel kan hier een sterke bijdrage aan leveren.

Branded content bij BDUmedia

Bij BDUmedia begrijpen we de kracht van branded content en werken we graag samen met jou aan een contentstrategie die aansluit bij jouw marketingdoelstellingen. Onze contentspecialisten stellen een plan op maat op, gericht op het bereiken van jouw doelen. Onze ervaren redacteuren zorgen voor kwalitatieve artikelen die de juiste snaar raken bij onze lezers, terwijl onze getalenteerde fotografen voor passend beeldmateriaal zorgen. Bovendien kun je jouw artikel extra exposure geven door het te publiceren op de social media-kanalen van het lokale nieuwsmerk of te promoten met een gegarandeerd bereik van 7.500 tot 10.000 weergaves via een social media-campagne.

Wil je meer weten over branded content? Neem dan contact met ons op!

Terug naar overzicht