Marconistraat 33, Barneveld
telefoon

Wilma: “We zijn goed in ons werk en dat maakt mij trots!”

28 maart 2024

Wie ben je?

Ik ben Wilma van Malenstijn, 58 jaar oud en ik ben geboren en getogen in Barneveld. Ik woon op een heel fijne, mooie plek waarbij ik met 5 minuutjes fietsen op mijn werk ben.

Wat is je functie binnen BDUmedia en wat houdt die precies in?

Ik ben hr-medewerker en dit houdt in dat ik mij voornamelijk bezighoudt met de personeelsadministratie. Ik bied begeleiding bij het ziekteverzuim en ik houd me bezig met het opstellen en uitzetten van vacatures. Ik voer ook de eerste screening uit. Daarnaast sta ik regelmatig in contact met de leidinggevenden van elke afdeling om zo ondersteuning te bieden waar dit nodig is. Ik ben dus druk met van alles en nog wat, haha!

Hoe lang werk je al voor BDUmedia en wat heeft je gemotiveerd om hier te komen werken?

Ik ben al sinds 1986 in dienst, dat is al een behoorlijke tijd hè?! Ik was toentertijd een jaar van school en werkte bij een administratiekantoor in Barneveld. Na verloop van tijd was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb toen gesolliciteerd bij de BDU en ik werd aangenomen. Ik ben toen bij de boekhouding terechtgekomen. Ik heb ontzettend veel gedaan binnen de BDU. Zo heb ik dus binnen de boekhouding gewerkt, maar ook bij de receptie, facturatie, boekhandel Romijn en Bulkboek. Ook binnen de hr-afdeling heb ik verschillende disciplines mogen uitoefenen. Ik heb dus niet 38 jaar lang hetzelfde werk gedaan, gelukkig maar!

Wat maakt BDUmedia een unieke werkplek volgens jou?

Dat is voor mij toch echt dat ik me hier ontzettend thuis voel. Ik kan mezelf zijn en ik heb fijne collega’s, dat zorgt er echt voor dat ik lekker kan werken. Daarnaast is de sfeer en de cultuur binnen het bedrijf iets waar ik energie van krijg. Zo zijn we constant in beweging als bedrijf en dit brengt ook uitdagingen met zich mee. Ook heb ik tien jaar lang in de ondernemingsraad gezeten en dit was een tijd waarin er ontzettend veel gebeurde. Het fijne van de or is dat je kunt meedenken en dat dit ook een gewaardeerd orgaan is binnen BDUmedia.

Heb je ervaring in de mediabranche voordat je bij BDUmedia kwam werken?

Toen ik begon bij BDUmedia had ik nog geen ervaring in de mediabranche. Zo zie je maar dat dit niet altijd nodig was en is. Het belangrijkste is dat je het vak eigen maakt en hier gevoel voor hebt.

Kun je ons een typische werkdag beschrijven? Wat zijn de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden in jouw rol?

Mijn dag start vaak met een kopje koffie en het doornemen van mijn mailbox. Hier stel ik dan op basis van mijn mailbox een prioriteitenlijstje op voor de dag. Ook check ik of er nog sollicitaties zijn binnengekomen en deze beoordeel ik dan, waarna ik deze doorzet naar de juiste persoon binnen het bedrijf. Veel van mijn werk is ook ad hoc, dit maakt het divers! Ik heb veel afspraken staan en er staat standaard een maandelijks hr-overleg per afdeling in mijn agenda. Ook heb ik een wekelijkse afspraak bij BDUprint en uit elke afspraak komen weer actiepunten. Geregeld komen collega’s bij ons de afdeling op met allerlei vragen of om even te kletsen. Mijn dag vult zichzelf.

Waar ben je het meest trots op sinds je bij BDUmedia bent begonnen?

Dat we na al die jaren nog steeds alles rooien in de uren die we krijgen. Samen met Bert en Annemarie redden we het om een stabiele hr-afdeling te kunnen zijn. We zijn goed in ons werk en dat maakt mij trots!

Wat zijn je persoonlijke interesses en hobby's buiten het werk?

Toneel! Ik speel bij een toneelgroep genaamd WIK (Willen Is Kunnen) en dit jaar heb ik de rol van kantinejuffrouw van het bedrijf DNA Love gespeeld. Het stuk speelt zich af in het jaar 2035 en laat zien welke rol social media dan speelt in onze samenleving. Een echte wake-upcall.  Ik doe dit met heel veel plezier! Op het sportieve vlak doe ik aan hardlopen,  twee à drie keer per week moet dit gebeuren.

Heb je een levensmotto of een favoriet citaat dat je met anderen zou willen delen?

Eigenlijk gebruik ik al jaren de meest cliché slogan die er is, haha! Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Dit vind ik echt, omdat het niet altijd even makkelijk en leuk is. Maar hoe je hiermee omgaat, daar ben je  zelf de baas in. Ik wil graag positief staan in het leven, ook al zit het niet altijd even mee. Je moet zelf je leven leuk maken, dat niet van iemand anders af laten hangen en dit helpt mij enorm!

Terug naar overzicht