Marconistraat 33, Barneveld
telefoon

Lieke: “Doordat er geen hiërarchische sfeer heerst binnen het bedrijf heeft iedereen een stem binnen zijn of haar team”.

23 november 2023

Lieke van der Made – Journalist

Ik ben Lieke van der Made, 29 jaar. Ik ben geboren in Kruiningen in Zeeland, maar nu woon ik al zo’n 8 jaar in Barneveld. Ik kan dus lekker op de fiets naar mijn werk!

Wat is je functie binnen BDUmedia en wat houdt die precies in?

Als journalist ben ik de helft van mijn week ongeveer bezig met redactionele verhalen voor de Barneveldse Krant en de andere helft spendeer ik aan een stukje branded content, onder meer voor het magazine BVLD. Voor de Barneveldse Krant mag ik mooie achtergrondverhalen schrijven die meestal in de weekendbijlage worden gepubliceerd. De artikelen hebben elke keer weer een ander onderwerp, daardoor is mijn werk nooit saai. Voor BVLD schrijf ik zowel commerciële als redactionele stukken. Het is altijd leuk om mijn eigen stukken in print terug te zien. Daarnaast is het uitdagend om redactionele stukken te schrijven en ook commerciële artikelen, dit zijn twee verschillende schrijfstijlen. Ook houd ik samen met collega’s de socialmedia-kanalen van de Barneveldse Krant bij. Een erg diverse job dus!

Hoe lang werk je al voor BDUmedia en wat heeft je gemotiveerd om hier te komen werken?

Ondertussen alweer 2,5 jaar… De tijd gaat hard haha! Ik heb in 2017 al stage mogen lopen op de redactie en vond dit ontzettend leuk. Tijdens mijn stage ging ik ook als journalist aan de slag. Ik mocht toen vanaf het begin ontzettend veel oppakken, dit zorgde ervoor dat ik een fijne klik met het bedrijf en mijn collega’s had. Zo mocht ik op mijn eerste dag meteen een interview houden en stond het stuk de volgende dag al in de krant. Na het afronden van mijn studie Journalistiek ging ik bij een vakblad over retail aan de slag, maar toen de BDU weer op mijn pad kwam hoefde ik niet lang na te denken. Ik voelde me direct weer thuis, alsof ik nooit was weggeweest.

Wat maakt BDUmedia een unieke werkplek volgens jou?

Dat zijn wat mij betreft de nuchtere en hands-on aanpak binnen het bedrijf. Iedereen is gelijk en we zetten samen de schouders eronder om de beste resultaten te behalen. Dat merkte ik al tijdens mijn stage. Doordat er geen hiërarchische sfeer heerst binnen het bedrijf heeft iedereen een stem binnen zijn of haar team. Hierdoor kan ik vrij brainstormen en mijn ideeën delen met collega’s

Wat zijn je persoonlijke interesses en hobby's buiten het werk?

Dat zijn er best wel wat! Ik zit graag in de sportschool en op de mountainbike. Daarnaast speel ik piano, pak ik af en toe een festival en lees ik veel uiteenlopende boeken. Zo ben ik op dit moment bezig met het boek ‘November’ van Thomas Olde Heuvelt. Een aanrader! 

Heb je ervaring in de mediabranche voordat je bij BDUmedia kwam werken?

Tijdens mijn stages heb ik ervaring opgedaan in de mediawereld, onder meer bij de online redactie van tv-programma Radar. Zoals ik eerder vertelde heb ik voordat ik in dienst kwam bij BDUmedia bij een vakblad gewerkt en daarnaast ook als freelancer ervaring opgedaan.

Kun je ons een typische werkdag beschrijven? Wat zijn de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden in jouw rol?

Als journalist is geen dag hetzelfde. De ene dag werk ik een diepgaand interview uit en de andere dag ben ik op bezoek bij een ondernemer om zijn of haar verhaal op te schrijven. Ik kom op veel verschillende plekken in de regio. Naast deze werkzaamheden haak ik graag aan bij overleggen en schrijf ik content voor BVLD en de socialmedia-kanalen.

Waar ben je het meest trots op sinds je bij BDUmedia bent begonnen?

Poeh, dat is een lastige vraag. In het algemeen ben ik trots op de verhalen die door de lezer worden gewaardeerd. En ook door de geïnterviewden; zeker bij wat zwaardere onderwerpen, zoals ziekte of overlijden, vind ik het fijn om te horen dat mensen tevreden zijn over het stuk en de manier waarop ik hun verhaal heb opgeschreven. Dat geeft me voldoening en motivatie om steeds mooiere artikelen te schrijven, voor zowel de Barneveldse Krant als BVLD. 

Heb je een levensmotto of een favoriet citaat dat je met anderen zou willen delen?

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”.

Terug naar overzicht