Marconistraat 33, Barneveld
telefoon

Alex: “BDU media is een meedenkend en mensgericht bedrijf dat vanuit deze pijlers wil presteren. En dat lukt, kan ik je zeggen!”

23 oktober 2023

Alex Monster (45 jaar) – Adjunct-hoofredacteur

Ik ben Alex Monster, 45 jaar. Geboren in Rotterdam en sinds 6 jaar woonachtig in Dordrecht. Tijdens mijn opleiding ben ik al in aanraking met BDUmedia gekomen en ben ik begonnen als freelance sportverslaggever, een ontzettend leuke en diverse functie. Dit heb ik vier jaar gedaan en na het afronden van mijn opleiding ben ik in vaste dienst getreden. 

Wat is je functie en wat houdt dat in?

Ik ben adjunct-hoofdredacteur en daarmee één van de twee leden van de hoofdredactie. Dit doe ik samen met Norbert Witjes. Ik ben medeverantwoordelijk voor het beleid dat we binnen de redacties uitvoeren. Hierbij ben ik ook een aanspreekpunt/sparringpartner voor alle journalisten. Naast dat ik hen persoonlijk begeleid, zijn we ook vaak in gesprek om samen de koers van onze kranten, websites en socials uit te zetten. Dit gaat gepaard met het bijhouden van alle ontwikkelingen binnen onze branche. 

Mijn visie en wens binnen BDumedia is dat al mijn collega’s zich gezien en gehoord voelen, dit kan zowel op werk- maar ook zeker op privégebied. Dit is tegelijkertijd ook de kracht van ons mooie bedrijf!

Hoe lang werk je al voor BDUmedia en wat heeft je gemotiveerd om hier te komen werken?

Inmiddels ben ik al 22 jaar werkzaam bij BDUmedia. Zoals eerder genoemd ben ik vanuit mijn opleiding hier gebleven en heb ik een hoop mogen doen en meemaken. Zo begon ik als sportverslaggever en zette ik daarna de stap naar journalist in mijn eigen stad, Gorinchem! Hoe leuk is dat, schrijven over je eigen stadje! Vanuit het westen van het land heb ik ook nog een aantal jaar in de Achterhoek gewerkt. Hier bleef ik dan twee nachten in de week bij een B&B slapen om met onze lokale redacties te kunnen samenwerken. De overige drie dagen werkte ik vanuit huis of op een van de andere kantoren. Ook heb ik een paar jaar gewerkt op ons toenmalige kantoor in Alkmaar, Noord-Holland. Zo zie je maar: elke regio heeft behoefte aan het lezen van lokaal nieuws.

Doordat ik op zoveel verschillende plekken heb mogen werken, voelt het niet alsof ik al 22 jaar voor hetzelfde bedrijf werk. Dit maakt het voor mij nooit saai! BDUmedia heeft mij ontzettend gestimuleerd om mezelf te blijven ontwikkelen.

Wat maakt BDUmedia een unieke werkplek volgens jou?

BDUmedia blinkt ontzettend uit in haar cultuur. Dit zie je terug in het onderlinge contact met collega’s, met de directie en de informele sfeer. Los van het feit dat we lokaal de grootste uitgever zijn, zijn we timide in het pronken hiermee. Dit tekent BDUmedia. Ik ervaar BDUmedia als een veilig, meedenkend en mensgericht bedrijf dat vanuit deze pijlers wil presteren. En dat lukt, kan ik je zeggen!

Wat zijn je persoonlijke interesses en hobby's buiten het werk?

Ik woon samen met mijn partner Marianne. Samen hebben we een druk samengesteld gezin met vier kinderen. Ze zitten allemaal in een andere levensfase en komen dus met verschillende verhalen thuis. In het weekend proberen we zoveel mogelijk tijd met elkaar door te brengen.

Verder ga ik graag naar concerten van Rammstein. Deze bezoek ik in Nederland, maar als ze in het buitenland staan boek ik alvast mijn ticket! Komend jaar zie ik ze in Nijmegen en ga ik daarvoor naar Athene. Naast muziek kijk ik ook graag naar Feyenoord. Zelf ga ik graag hardlopen en speel ik een balletje op de squash- en padelbaan.

Heb je ervaring in de mediabranche voordat je bij BDUmedia kwam werken?

Behalve mijn stages en de opleiding, heb ik al mijn ervaring opgedaan bij BDUmedia. Mijn eerste stage was bij het televisieprogramma ‘Tros Vermist’. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor misdaadverslaggeving. Peter R. de Vries was één van mijn grote voorbeelden. Binnen BDUmedia heb ik mij met twee cold cases beziggehouden. Die van de vermoorde Johan de Waal en de vermissing van Germa van den Boom.

Kun je een typische werkdag beschrijven? Wat zijn de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden in jouw rol?

Doordat ik niet naar een eindproduct toewerk, is voor mij geen dag hetzelfde. De ene dag heb ik veel overleggen staan, zowel intern als extern, en de andere dag ben ik aan het uitdenken hoe we dingen beter kunnen doen, welke uitdagingen ons staan te wachten en hoe we die kunnen aangaan. Daarnaast ben ik veel aan het sparren met onze journalisten en begeleid ik verschillende collega’s. ‘Never a dull moment’ dus!

Waar ben je het meest trots op sinds je bij BDUmedia bent begonnen?

Eigenlijk ben ik niet zozeer trots op de producten/diensten waar ik aan heb gewerkt. Ik ben het meest trots op de mensen met wie ik heb mogen samenwerken. Dit vind ik ook het leukst als ik terugkijk op de afgelopen 22 jaar. Daarbij komt ook dat ik trots ben dat al dat samenwerken met allerlei verschillende mensen en verschillende karakters is gelukt. Daar ben ik erg blij mee!

Heb je een levensmotto of een favoriet citaat dat je met anderen zou willen delen?

Het is wel tegeltjeswerk hoor: ‘Will it be easy, nope? Worth it, absolutely?’

Terug naar overzicht