Chat with us, powered by LiveChat

Journalistiek talent (16 uur per week)

BDU Media maakt vanuit Gorinchem zes nieuwsbladen in de Alblasserwaard en de Kromme Rijnstreek. Met name voor onze uitgave Stad Gorinchem zijn we op zoek naar een journalistiek talent uit Gorinchem of directe omgeving.

Wat ga je bij ons doen? In de eerste plaats: artikelen schrijven voor onze Premiumsites, met name StadGorinchem.nl. Een vlotte pen is daarbij een belangrijke vereiste, maar kritische diepgang eveneens. Je weet wat er speelt in de maatschappij, hebt een neus voor journalistiek interessante onderwerpen en weet daar sterke artikelen van te maken. Bovendien ben je iemand die makkelijk een netwerk opbouwt of inmiddels al heeft. Voor de invulling van dit journalistieke werk, krijg je veel vrijheid: het is bepaald geen 9 tot 5 baan.

Ook bureauredactie behoort tot je werkzaamheden. Zo weet je perfect invulling te geven aan de plaatsing van content op onze nieuwssites en de daaraan gelinkte sociale media. Het redigeren van vaak zeer uiteenlopende teksten hoort daarbij, zodat een goede beheersing van het Nederlands (zowel grammaticaal als stilistisch) een belangrijke vereiste is.

De redactie bestaat uit een groep enthousiaste en bevlogen journalisten/ redacteuren, die worden bijgestaan door freelance verslaggevers en fotografen. Het team is hecht maar beslist niet gesloten. Nieuwe redactieleden worden razendsnel wegwijs gemaakt en draaien vanaf dag één volwaardig mee. Gezelligheid en onderlinge behulpzaamheid zorgen daarbij voor een zeer prettige werksfeer, terwijl de professionaliteit nooit uit het oog verloren wordt. 

De BDU zorgt goed voor haar medewerkers. Een marktconform salaris, opbouw van pensioen en overige secundaire voorwaarden maken deel uit van een compleet arbeidsvoorwaardenpakket. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Deelname aan onder meer interne projecten en het volgen van trainingen en workshops zorgen ervoor dat je permanent actueel bent en blijft.

Standplaats is Gorinchem.

Om voor deze prachtige functie in aanmerking te komen, moet je minimaal een HBO-opleiding journalistiek – of andere relevante HBO-opleiding – hebben afgerond. Verder verwachten we dat je goed kunt samenwerken, maar kun je ook prima zelfstandig aan de slag en pik je signalen op om zelf in actie te komen of voorstellen te doen. 

Ben je enthousiast en wil je voordat je solliciteert nog wat meer informatie dan kun je contact opnemen met Louis van Oort (Contentregisseur BDU Zuid) op telefoonnummer 06-53983347. 

Solliciteren kan tot 15 augustus via een mail aan werken@bdu.nl t.a.v. Louis van Oort