verwerkend redacteur

Voor onze nieuwsredactie in Gorinchem zoeken wij een

VERWERKEND REDACTEUR
(16-40 uur per week)

Functie-inhoud
Als verwerkend redacteur werk je op de nieuwsredactie te Gorinchem waar je je met name bezighoudt met het samenstellen van diverse nieuwsbladen en nieuwssites. Voorbeelden zijn Nieuwsblad Geldermalsen, Bunniks Nieuws en De Stad Gorinchem. Je gaat met nieuws aan de slag dat via verschillende kanalen bij de redactie binnenkomt. Je zoekt aanvullende informatie op, signaleert aansprekende onderwerpen, zet opdrachten uit onder freelancers en fotografen en ziet toe op tijdige aanlevering van hun artikelen en foto’s. De artikelen controleer je en toets je op tekst en stijl en je beoordeelt of ze passen binnen de formule van het merk. Daarnaast zorg je ervoor dat de pagina’s gevuld en afgerond worden voordat je ze naar de drukker stuurt. Ook ben je verantwoordelijk voor publicaties op de websites en andere digitale kanalen.

Op de piekdagen (maandag en dinsdag) hebben wij je in elk geval nodig om te helpen met de afronding van de meeste nieuwsbladen voor die week. In vakantietijd en bij ziekte van collega’s is er meer werk en moet je beschikbaar zijn voor 32 tot 40 uur per week.  

Functie-eisen
Je beschikt over HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur richting journalistiek of mediamanagement, en enige jaren relevante werkervaring. Je hebt kennis van en inzicht in journalistieke werkwijzen en een goed ontwikkeld gevoel voor tekst, taal en beeld. Verder beschik je over een goed analytisch vermogen en goede schriftelijke communicatievaardigheden. Je bent stressbestendig, proactief en veranderingsgericht. Je kunt goed plannen en organiseren en werkt snel maar nauwkeurig. Verder weet je goed de weg in social media. Je werkt bij ons op kantoor in Gorinchem in een klein en gezellig team.

Wij bieden je een min-max contract aan, waarbij je in elk geval iedere week 16 uur werkt.

Solliciteren
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Louis van Oort, regisserend redacteur, 06-53983347. Solliciteren doe je door je motivatie met CV te mailen naar werken@bdu.nl, ter attentie van Louis.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.