Chat with us, powered by LiveChat

Pageviews: 5.750 p.m.

Website: www.nieuwsbladijmuiden.nl/ | E-paper papieren editie: klik hier


WW Aalsmeer.nl en WW Uithoorn.nl uit de markt, Nieuwsblad IJmuiden.nl online verder

Witte Weekblad Uithoorn.nl en Witte Weekblad Aalsmeer.nl worden per direct uit de markt genomen en ook de printactiviteiten van Nieuwsblad IJmuiden.nl worden gestaakt. BDUmedia gaat wel verder met het online nieuwsplatform van laatstgenoemde titel. 

Witte Weekblad Uithoorn.nl en Witte Weekblad Aalsmeer.nl waren al lange tijd verlieslatend door concurrentie in de markt en tegenvallende advertentie-inkomsten. Heiko Imelman, algemeen directeur van BDUmedia: ,,De voorbije periode is geprobeerd de titels in enige vorm boven water te houden. Helaas zijn we daar niet in geslaagd. We zagen dan ook geen andere uitweg dan de krant en de daaraan gekoppelde website uit de markt te nemen.”

Ook de papieren editie van Nieuwsblad IJmuiden.nl stond zwaar onder druk, maar BDUmedia constateerde de voorbije tijd wel dat de titel online wel veel progressie boekt. Imelman: ,,We merken dat steeds meer lezers in IJmuiden behoefte hebben aan ons online nieuws. Onze redactie ontvangt bijvoorbeeld vele vragen over de coronacrisis. Ook blijft het aantal bezoekers van onze website (fors) groeien. We willen deze inwoners blijven bedienen. Daarom hebben we besloten door te gaan met het online nieuwsplatform.“

Deze week verschijnen de drie titels voor het laatst op papier. Witte Weekblad Uithoorn.nl, Witte Weekblad Aalsmeer.nl en Nieuwsblad IJmuiden.nl waren sinds 2017 in handen van BDUmedia. De Barneveldse uitgever nam in dat jaar de uitgaverechten over van Telegraaf-dochter Holland Media Combinatie (HMC). Ook voor uitgever Telegraaf Media Groep bleek het lastig om het huis-aan-huisbladen portfolio winstgevend te exploiteren.