Symposium: Media Vandaag

We bevinden ons met z’n allen in een dynamisch medialandschap waarin ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen. Zo zet de digitalisering van mediagebruik sterk door binnen alle generaties. Bovendien spelen individuele voorkeuren ten aanzien van mediavormen een belangrijke rol in de manier waarop lezers in aanraking komen met media. Zo heeft iedere generatie haar eigen social media platform, en bij veel twintigers en dertigers zijn podcasts en het streamen van video razend populair.

Om aangehaakt te blijven op het mediagedrag van lezers zullen wij als mediabedrijf sterker moeten inzetten op een crossmediaal media-aanbod.

Maar wat betekent dit voor onze organisatie? En meer specifiek, wat betekent dit voor jouw werk als journalist? En hoe zien toekomstige advertentiemodellen eruit? Belangrijke vragen waar we op donderdag 6 oktober uitgebreid bij stilstaan.

Als medewerker werkzaam in de media, mag je dit niet missen! We verwachten dan ook dat je erbij bent. In het uiterste geval dat dit niet lukt, vragen we je om jezelf af te melden bij jouw manager plus een mail aan a.kamphorst@bdu.nl

Datum: 6 oktober 2022
Locatie
: Schaffelaartheater Barneveld, Theaterplein 1, 3772 KX Barneveld
Inloop
: 12.30 uur
Aanvang
: 13.00 uur

Een greep uit het programma:

Peter Wiegman
Expert in mediagedrag. Welke ontwikkelingen voorziet hij in mediagedrag en welke impact heeft dit op onze organisatie?

Elger van der Wel
Specialist digitale ontwikkelingen in journalistiek en media. Hoe speel je in op veranderend mediagebruik? En wat betekent dit voor verdienmodellen?

Jeroen Cnossen
Jeroen leidt ons door de mist: welke stippen staan er aan de horizon van ons mediahuis en voor welke uitdagingen staan we?

artworks-000357928449-zmxtj4-t500x500 (1)

Jan-Willem Sanders 
Uitgever van Follow the Money. Praat ons bij over de zoektocht van FtM naar digitale groei en lezersbetrokkenheid. 

maikeolij

Maike Olij
Waarom consumeren mensen nieuws? En waarom niet? Hoe presenteer je relevant nieuws vanuit de perceptie van de eindgebruiker? Welke vertelvorm kies je? Maike geeft graag antwoord in een Q&A setting.