Nieuws
Overname activiteiten BDUvakmedia
Met ingang van 1 september 2022 is het grootste deel van de activiteiten van BDUvakmedia overgenomen door een consortium bestaande uit Coiffure Media, Sanders Media Groep en Persmanager.
Lees meer..
werknemers zoeken na de zomer
‘Waarom werknemers sneller van baan switchen na de zomer; aantrekkelijke werkgevers anno 2022
Tijdens de zomer rukt heel Nederland massaal uit om te genieten van een welverdiende vakantie. Even niet bezig zijn met het werk. Maar wat blijkt: tijdens een dagje strand worden we overspoeld met gedachten over het werk en denken we erover na om misschien wel te gaan switchen van baan na de zomer.
Lees meer..
‘Betrouwbaar, toegankelijk en persoonlijk nieuws brengen, dat is ook online onze missie’
Sommige ondernemers in medialand zien de digitalisering als een aanstormende trein waar je maar beter zo snel mogelijk voor opzij kunt springen. Wilfred van den Brand en Norbert Witjes, respectievelijk manager Ontwikkeling en Innovatie en hoofdredacteur bij BDUmedia ervaren dat anders.
Lees meer..
Media kenner Peter Wiegman: ‘Knippen en plakken van content werkt niet, online nieuwsvoorziening vraagt veel meer’
Het is anno 2022 moeilijk voor te stellen, maar kort voor het jaar 2000 leek het internet, dan nog een relatief jong fenomeen, al over zijn hoogtepunt heen. Leuk, die websites vol plaatjes en teksten, maar een vervanger van de traditionele nieuwsmedia zoals kranten en tijdschriften, welnee. ‘Online’ was een hype, een speeltje, geen bedreiging
Lees meer..
Jeroen Cnossen, directeur Koninklijke BDU: ‘Onze rol als duider is belangrijker dan ooit’
Honderdvijftig jaar na de oprichting van de BDU is de rol van lokaal nieuws sterk veranderd, maar onverminderd belangrijk. Dat concludeert Jeroen Cnossen, die de Barneveldse uitgeverij door een moeilijke periode loodste. ,,Inmiddels kijken we weer vooruit.”
Lees meer..
Baarnsche Courant wint Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek 2022
Eugene Leenders en Christine Schut hebben gisteren de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek gewonnen voor het Dossier Soestdijk in de Baarnsche Courant.
Lees meer..