Journalist De Puttenaer

Al sinds 1871 is BDUmedia toonaangevend op het gebied van lokale media. Bekende gezichten, straten en gebouwen: nieuws uit dorp, gemeente en de regio. Vertrouwd en verrassend. Met onze mediakanalen bereiken wij regionaal 1,5 miljoen huishoudens en bieden wij ondernemers hét platform om in contact te komen met hun lokale doelgroep.

BDU heeft ruimte voor een:

Journalist De Puttenaer

24 uur per week

 

Als journalist werk je in het redactieteam Randmeren waar je je met name bezighoudt met het maken en publiceren van content via verschillende kanalen. Binnen dit redactieteam werken we aan onze lokale uitgaven De Puttenaer.nl, Ermelo’s Weekblad.nl en Harderwijker Courant.nl.

Wat verwachten we van jou?

Je bent een nieuwsgierige journalist die zich graag verdiept in het lokale nieuws en daarbij op zoek gaat naar wat de inwoners van je werkgebied bezighoudt. Jij zorgt ervoor dat de lezers alle nieuws en informatie krijgen. Of dat nu gaat over de betekenis van raadsbesluiten voor hun straat of buurt, over wat er aan sport-, culturele of andere activiteiten in dorp of stad plaatsvinden of handige informatie om je leefomgeving naar je zin te maken. 

Je hebt een passie voor online publiceren en sociale media. Je beheert de sociale mediakanalen  voor onze titels en weet je zo in te zetten om meer bezoekers en interactie te krijgen voor en op onze website, die met jouw inzet up-to-date blijft. Je weet daarnaast ook hoe je alle beschikbare mediakanalen gebruikt om nieuws te vergaren. Voor jou is het vanzelfsprekend om data te gebruiken om prestaties van de content te volgen, te monitoren en te verbeteren.

Bovendien vind je het ook leuk om artikelen te redigeren, de krant samen te stellen en met freelancers in gesprek te gaan over hun opdrachten. Samen met de collega’s van het clusterteam zorg je ervoor dat we lokaal het belangrijkste nieuwsmedium blijven. 

Wat ga je doen?

In de eerste plaats: het samenstellen van De Puttenaer.nl. Je bent verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van deze uitgave, zowel voor de website als de gedrukte krant. Naast redigeren en het aansturen van de verslaggevers ga je ook zelf op pad om artikelen te schrijven voor de Puttenaer.nl. Dit kunnen human interest verhalen zijn, maar ook diepere achtergrondverhalen.

Wie zijn wij?

De redactie bestaat uit enkele enthousiaste en bevlogen journalisten/redacteuren, die worden bijgestaan door freelance verslaggevers en fotografen. Het team is hecht maar beslist niet gesloten. Nieuwe redactieleden worden razendsnel wegwijs gemaakt en draaien vanaf dag één volwaardig mee. Gezelligheid en onderlinge behulpzaamheid zorgen daarbij voor een zeer prettige werksfeer, terwijl de professionaliteit nooit uit het oog verloren wordt.

Wat bieden wij jou?

BDUmedia zorgt goed voor haar medewerkers. De functie van journalist wordt ingedeeld in schaal D van de loonschaal voor huis-aan-huisbladjournalisten. Deze schaal heeft een minimum van € 2.555,- en een maximum van € 3.564,-. Afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring zul je in deze schaal worden ingedeeld.  Verder kent BDU een een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de opbouw van een goed pensioen, een persoonlijk keuzebudget en fiscfree.  Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Deelname aan onder meer interne projecten en workshops en toegang tot de online trainingen van GoodHabitz zorgen ervoor dat je permanent actueel bent en blijft.

Wat vragen wij van jou?

Om voor deze prachtige functie in aanmerking te komen, moet je minimaal een HBO-opleiding journalistiek – of andere relevante HBO-opleiding – (bijna) hebben afgerond. Verder verwachten we dat je goed kunt samenwerken, maar kun je ook prima zelfstandig aan de slag en pik je signalen op om zelf in actie te komen of voorstellen te doen.

Enthousiast geworden?

Wil je voordat je solliciteert nog wat meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Benjamin Terpstra, journalist,  op telefoonnummer 06-51743095. Of klik op onderstaande button en solliciteer direct!

Wij staan nadrukkelijk open voor werknemers vanuit alle groepen van de samenleving.

Recommended Posts