Baarnsche Courant wint Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek 2022

Eugene Leenders en Christine Schut hebben woensdag 18 mei j.l. de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek gewonnen voor het Dossier Soestdijk in de Baarnsche Courant. Collega’s Fiona Schreiner & Monique Jansen en Alex Monster hebben een oorkonde in ontvangst genomen. Daarmee is de hernieuwde deelname van BDUmedia aan de NNP-prijzen direct een groot succes geworden.

Verslaggever Eugene Leenders heeft, sinds de aankoop van het landgoed door MeyerBergman Erfgoed Groep, het nieuws namens de Baarnsche Courant op de voet gevolgd. De jury roemt de verslaglegging waarin voor- en tegenstanders van de plannen met het landgoed aan het woord kwamen. De prijs, bestaande uit een beeldje en een oorkonde, wis woensdagmiddag uitgereikt tijdens de NNP-dag op het KNVB sportcentrum in Zeist. De NNP is de organisatie voor lokale nieuwsmedia.

Dossier over moordzaak

In dezelfde categorie heeft Alex Monster een nominatie in de wacht gesleept. Zijn dossier over de Moordzaak Johan de Waal in Kompas Hardinxveld-Giessendam gaat over een coldcase die het dorp (en omgeving) ook vele jaren na de gebeurtenis niet loslaat.

Baan Dichtbij

Het project Baan Dichtbij heeft één van de drie nominaties gewonnen voor de A.M. Bandaprijs, dat bedoeld is voor succesvolle commerciële initiatieven. Monique Jansen en Fiona Schreiner hebben de oorkonde en bloemen in ontvangst genomen.

Na 150 jaar Barneveldse Krant.nl is het team nog volop bezig met doorontwikkelen. In februari 2022 is de Barneveldse Krant.nl app gelanceerd. “Inmiddels hebben 5.000 mensen deze al geinstalleerd en we zien een flinke toename in het digitale bereik van de Barneveldse Krant.nl” Aldus Wilfred van den Brand, manager ontwikkeling en innovatie.

Recommended Posts