Al 150 jaar het grootste bereik in Barneveld

Dagbladen blijven goed scoren en zijn nog steeds onverminderd populair. Zo ook de Barneveldse Krant.nl. Dagelijks bereikt de krant 54,8% van alle inwoners in Barneveld, ouder dan 13 jaar. Daarmee heeft de krant een groter bereik dan de bekende landelijke media.
Nationaal Media Onderzoek

Dit blijkt allemaal uit het Nationaal Media Onderzoek. Een initiatief van verschillende organisaties die het mediabereik in Nederland onderzoeken. Het gaat dan om Stichting KijkOnderzoek (SKO), Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) en Stichting Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM) en de Verenigde Internet Exploitanten (VINEX). In het Nationaal Media Onderzoek (NMO) wordt het bereik gemeten van van televisie, radio, print én online.

Bereik op zaterdag

Deze zaterdageditie bereikt zelfs 63,3% van alle inwoners. En dat zijn flinke cijfers als je bedenkt dat Barneveld zo’n 50.000 inwoners telt van 13 jaar en ouder.

Na 150 jaar Barneveldse Krant.nl is het team nog volop bezig met doorontwikkelen. In februari 2022 is de Barneveldse Krant.nl app gelanceerd. “Inmiddels hebben 5.000 mensen deze al geinstalleerd en we zien een flinke toename in het digitale bereik van de Barneveldse Krant.nl” Aldus Wilfred van den Brand, manager ontwikkeling en innovatie.

NOM regio monitor

Toch komt dit nieuws voor ons niet geheel onverwachts. Vorig jaar bleek namelijk uit de uitkomsten van het NOM regio onderzoek dat het bereik van Huis-aan-Huis omverminderd hoog blijft. Volgens de directie en hoofdredactie was dit succes vooral te danken aan de corona pandemie en het belang van betrouwbaar en lokaal nieuws in dez hectische tijd.

We hopen u, als relatie, nog lang te mogen voorzien van lokaal nieuws én u het bereik te bieden dat uw onderneming nodig heeft. We doen het immers al 150 jaar en blijven dat nog heel lang doen.

Recommended Posts