Wat zijn bumper-ads en trueview video s? En nog belangrijker: waarvoor gebruik je ze?

trueview bumper ads
Adverteren op Youtube is niet meer weg te denken uit de advertentiemogelijkheden. Toch is het goed te weten welke advertenties er zijn en wat ze doen. En wanneer kies je nu voor welke soort advertentie?

Bumper Ad
Allereerst is er de Bumper Ad. Dit is een korte video advertentie (6 sec) die niet valt weg te klikken. Bumper-ads worden ingezet voor korte en krachtige boodschappen. Denk dan bijvoorbeeld aan een supermarktactie ‘3 halen = 2 betalen’ of ‘U heeft nog 10 dagen om…”. Deze advertentie soort is ideaal bestemd voor de smartphone gebruiker die vaak snel en vluchtig gebruik maakt van Youtube. Relatief gezien is dit de goedkoopste vorm van adverteren op Youtube.

Meesterlijke voorbeelden
Bekijk hieronder enkele video’s die wij in de afgelopen periode voor onze klanten mochten maken.
True-view
Dan is er ook de verlengde Youtube advertentie, van 15 tot 30 seconden. Deze noemen we de True-view advertenties ofwel pre-rolls. Deze vorm bestaat uit 2 soorten. Een die je wel kan overslaan en de ander niet. Voor de beide advertenties geldt weer een ander tarief. Deze advertentie wordt vaak gebruikt bij advertenties met een langere boodschap. Bij deze vorm van adverteren betaal je per iedere advertentie die volledig is afgekeken. Wel betaal je er 5 keer meer voor dan je voor een Bumper Ad betaalt.
Wanneer kies je voor wat?

De hoofdvraag is: wanneer zet je welke soort video in? Flauw antwoord, maar dat is helemaal afhankelijk van de boodschap die je wilt vertellen. Wil je een korte makkelijke boodschap overbrengen, kies dan voor de Bumper Ad van 6 seconden. Probeer jezelf voor te stellen wat je wilt vertellen in die paar seconden. Is de boodschap langer (van stof)? Kies dan voor een True-view waarin je simpelweg wat langer de tijd hebt. 

Hoe dan ook, raffel je advertenties niet af. Het gaat om de boodschap en het is zonde als deze niet goed overkomt. 

Heb jij vragen over adverteren op Youtube of wil je gewoon wat meer weten? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord!

Recommended Posts