Verbinding creëren met de kiezer dankzij campagnevideo s

De gemeenteraadsverkiezingen staan 16 maart weer voor de deur. En terwijl veel politieke partijen het nieuwsblad gebruiken om de stemmer te bereiken, stijgt de populariteit van video.
Dat lokale politiek ook goed scoort in het lokale nieuwsblad, is haast vanzelfsprekend. Zo bleek vorig jaar in het Houtens Nieuws toen lokale partijen massaal hun standpunt wilden laten weten over een referendum. Niet alleen advertenties met krachtige slogans deden het daar goed, maar ook verhalen waarin partijen hun mening toelichting gaven. De uitbreiding naar video is een stap die steeds vaker wordt gemaakt. Productiebedrijf Zeg Het Met Video ziet meer aanvragen binnenkomen vanuit politieke partijen. Dit beaamt Marije de Swart, videoproducer. “Met een video laat een politieke partij meer zijn gezicht zien. Je creëert bij de kijker feeling wie je als partij bent.”
Online bereik
Een ander verschijnsel dat meespeelt is dat mensen steeds meer video kijken. De pandemie, gepaard met harde lockdowns en maatregelen, heeft daar flink aan bijgedragen. We zitten meer thuis en consumeren meer video’s. Zo bleek ook uit een onderzoek van het Britse Wyzowl. Het bedrijf onderzoekt jaarlijks de ontwikkeling in videomarketing. Uit een onderzoek onder ruim 800 marketing professionals en consumenten kwamen er een aantal interessante feiten naar voren. Zo kijken mensen gemiddeld 18 uur per week naar video. In tegenstelling tot 3 jaar daarvoor is dat een stijging van bijna 8 uur.
Diepgang

De oudste lokale politieke partij die gebruik maakt van deze manier van adverteren, is Burger Partij Amersfoort (BPA). Tijdens een zonnige dag in het park neemt Hans van Wegen een promotievideo op samen met het team van Zeg Het Met Video.

De video duurt een minuut en is echt bedoeld om de lokale kiezer te bereiken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Op de vraag waarom hij gebruik maakt van video, is het antwoord helder. “Men weet toch al of ze op je stemmen of niet. Dus dit is echt voor de zwevende kiezer. Om de diepgang te tonen en je lokale partij een solide gezicht te geven.”

Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden van video? Neem dan contact op met het team van Zeg Het Met Video!

Mail naar info@zeghetmetvideo.nl of bel 0342 494 888

Bekijk ook onze voordelige video all-in tarieven 

Recommended Posts