Journalistiek talent Baarn

BDUmedia is op zoek naar

Journalistiek talent

38 uur per week

De redactie van de Baarnsche Courant.nl is op zoek naar versterking. Daarvoor is BDUmedia, uitgever van huis-aan-huisbladen, nieuwsbladen en een dagblad in verschillende regio’s op zoek naar een journalist uit Baarn met interesse voor internet en sociale media.

Wat ga je doen?

In de eerste plaats: artikelen schrijven voor al onze kanalen zoals de krant, website en social media. Je doet dit voor Baarnsche Courant.nl. Een vlotte pen is daarbij een belangrijke vereiste, maar kritische diepgang eveneens. Je weet wat er speelt in de maatschappij, hebt een neus voor journalistiek interessante onderwerpen en weet daar sterke artikelen van te maken. Bovendien ben je iemand die makkelijk een netwerk opbouwt of inmiddels al heeft. Voor de invulling van dit journalistieke werk, krijg je veel vrijheid: het is bepaald geen 9 tot 5 baan.

Ook bureauredactie behoort tot je werkzaamheden. Zo weet je perfect invulling te geven aan de plaatsing van content op onze nieuwssites en de daaraan gelinkte sociale media. Het redigeren van vaak zeer uiteenlopende teksten hoort daarbij, zodat een goede beheersing van het Nederlands (zowel grammaticaal als stilistisch) een belangrijke vereiste is.

Wie zijn wij?

De redactie bestaat uit enkele enthousiaste en bevlogen journalisten/redacteuren, die worden bijgestaan door freelance verslaggevers en fotografen. Het team is hecht maar beslist niet gesloten. Nieuwe redactieleden worden razendsnel wegwijs gemaakt en draaien vanaf dag één volwaardig mee. Gezelligheid en onderlinge behulpzaamheid zorgen daarbij voor een zeer prettige werksfeer, terwijl de professionaliteit nooit uit het oog verloren wordt.

Wat bieden wij jou?

BDU media zorgt goed voor haar medewerkers. Een marktconform salaris, opbouw van pensioen en overige secundaire voorwaarden maken deel uit van een compleet arbeidsvoorwaardenpakket. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Deelname aan onder meer interne projecten en workshops en toegang tot het volledig online trainingen aanbod van GoodHabitz zorgen ervoor dat je permanent actueel bent en blijft.

Wat vragen wij van jou?

Om voor deze prachtige functie in aanmerking te komen, moet je minimaal een HBO-opleiding journalistiek – of andere relevante HBO-opleiding – (bijna) hebben afgerond. Verder verwachten we dat je goed kunt samenwerken, maar kun je ook prima zelfstandig aan de slag en pik je signalen op om zelf in actie te komen of voorstellen te doen.

Enthousiast geworden?

Wil je voordat je solliciteert nog wat meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Christine Schut (redactie) op telefoonnummer 06-19792728.. of stuur je CV met een motivatie naar werken@bdu.nl t.a.v. Alex Monster, (hoofdredactie). 

Recommended Posts