Journalistiek talent

BDUmedia is op zoek naar

Journalistiek talent

24 tot 40 uur per week

De redactie van De Stad Amersfoort, Stad Nijkerk en Leusder Krant zoekt versterking! Daarvoor is BDUmedia, uitgever van huis-aan-huisbladen, nieuwsbladen en een dagblad in verschillende regio’s, op zoek naar journalistiek talent uit Amersfoort, Nijkerk, Leusden of directe omgeving met interesse voor interviewen, (online) redactiewerk en sociale media. 

Wat ga je doen?

Je schrijft spraakmakende artikelen en boeiende achtergrondverhalen voor al onze kanalen, zoals de kranten, websites en sociale media. Een vlotte pen is daarbij een belangrijke vereiste, maar kritische diepgang eveneens. Je weet wat er speelt in de maatschappij, hebt een neus voor journalistiek interessante onderwerpen en weet daar sterke artikelen van te maken. Bovendien ben je iemand die makkelijk een netwerk opbouwt of inmiddels al heeft. Voor de invulling van dit journalistieke werk, krijg je veel vrijheid: het is niet per se een 9 tot 5 baan.

Ook bureauredactie kan incidenteel tot je werkzaamheden behoren. Zo weet je perfect invulling te geven aan de plaatsing van content op onze nieuwssites en de daaraan gelinkte sociale media. Het redigeren van vaak zeer uiteenlopende teksten hoort daarbij, dus een goede beheersing van het Nederlands (zowel grammaticaal als stilistisch) is een belangrijke vereiste.

Wie zijn wij?

Je komt terecht in een team van enthousiaste en bevlogen journalisten/redacteuren, die worden bijgestaan door freelance verslaggevers en fotografen. We zijn een hecht team, maar zeker niet gesloten. Als nieuw redactielid word je razendsnel wegwijs gemaakt en draai je vanaf dag één volwaardig mee. Professionaliteit staat voorop, maar gezelligheid en onderlinge behulpzaamheid zorgen binnen onze redactie altijd voor een fijne werksfeer.

Wat bieden wij jou?

BDUmedia zorgt goed voor haar medewerkers. Een marktconform salaris, opbouw van pensioen en overige secundaire voorwaarden maken deel uit van een compleet arbeidsvoorwaardenpakket. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Deelname aan onder meer interne projecten en workshops en toegang tot het volledig online trainingen aanbod van GoodHabitz zorgen ervoor dat je permanent actueel bent en blijft.

Wat vragen wij van jou?

Om voor deze mooie functie in aanmerking te komen, moet je minimaal een HBO-opleiding journalistiek – of andere relevante HBO-opleiding – (bijna) hebben afgerond. Verder verwachten we dat je goed kunt samenwerken, maar ook zelfstandig aan de slag kunt en initiatief toont.

Enthousiast geworden?

Wil je voordat je solliciteert nog wat meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Bart Belterman (redactie) op telefoonnummer 0625274018. of stuur je CV met een motivatie naar werken@bdu.nl t.a.v. Alex Monster, (hoofdredactie). 

Recommended Posts