Journalist

Journalist

32 uur per week

BDUmedia, uitgever van huis-aan-huisbladen, nieuwsbladen en een dagblad is op zoek naar een journalistiek talent uit Ermelo of omgeving.

Als journalist werk je in het redactieteam Noordwest Veluwe waar je je met name bezighoudt met de redactionele taken voor de titel Ermelo’s Weekblad.nl. Jouw inzet is, naast het samenstellen van de redactionele pagina’s voor het Ermelo’s Weekblad, verdeeld over de titels in dit cluster. Binnen dit redactieteam wordt gewerkt aan De Puttenaer.nl, Harderwijker Courant.nl, Huis aan Huis Elburg.nl, Huis aan Huis Oldebroek.nl en Nunspeet Huis aan Huis.nl.

Wat verwachten we van jou?

Je bent een nieuwsgierige journalist die zich graag verdiept in het lokale nieuws en daarbij op zoek gaat naar wat de inwoners van je werkgebied bezighoudt. Jij zorgt ervoor dat de lezers alle nieuws en informatie krijgen.

Of dat nu gaat over de betekenis van raadsbesluiten voor hun straat of buurt, over wat er aan sport-, culturele of andere activiteiten in dorp of stad plaatsvinden of handige informatie om je leefomgeving naar je zin te maken.

Bovendien vind je het ook leuk om artikelen te redigeren, de krant samen te stellen en met freelancers in gesprek te gaan over hun opdrachten. Samen met de collega’s van het clusterteam zorg je ervoor dat we lokaal het belangrijkste nieuwsmedium blijven.

Naast het schrijven voor de krant heb je een passie voor sociale media. Je weet daarnaast snel en kundig het nieuws te verspreiden via alle beschikbare mediakanalen en weet ook hoe je die gebruikt om nieuws te vergaren. Het Facebook-en Twitteraccount beheer je voor onze titel en weet je zo in te zetten om meer bezoekers te krijgen voor onze website, die met jouw inzet up-to-date blijft.

Wat ga je doen?

In de eerste plaats: het samenstellen van de krantentitel Ermelo’s Weekblad.nl. Je bent verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van deze uitgave. Naast redigeren en het aansturen van de verslaggevers ga je ook zelf op pad om artikelen te schrijven voor de titels binnen dit cluster. Dit kunnen human interest verhalen zijn, maar ook diepere achtergrondverhalen.

Wie zijn wij?

De redactie bestaat uit enkele enthousiaste en bevlogen journalisten/redacteuren, die worden bijgestaan door freelance verslaggevers en fotografen. Het team is hecht maar beslist niet gesloten. Nieuwe redactieleden worden razendsnel wegwijs gemaakt en draaien vanaf dag één volwaardig mee. Gezelligheid en onderlinge behulpzaamheid zorgen daarbij voor een zeer prettige werksfeer, terwijl de professionaliteit nooit uit het oog verloren wordt. 

Wat bieden wij jou?

BDU media zorgt goed voor haar medewerkers. Een marktconform salaris, opbouw van pensioen en overige secundaire voorwaarden maken deel uit van een compleet arbeidsvoorwaardenpakket. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Deelname aan onder meer interne projecten en workshops en toegang tot online trainingen zorgen ervoor dat je permanent actueel bent en blijft.

Wat vragen wij van jou?

Om voor deze prachtige functie in aanmerking te komen, moet je minimaal een HBO-opleiding journalistiek – of andere relevante HBO-opleiding – (bijna) hebben afgerond. Verder verwachten we dat je goed kunt samenwerken, maar kun je ook prima zelfstandig aan de slag en pik je signalen op om zelf in actie te komen of voorstellen te doen.

Enthousiast geworden?

Solliciteren kan via een mail aan werken@bdu.nl t.a.v. Alex Monster, (hoofdredactie).

Recommended Posts