Mediabedrijf BDU blijft koninklijk

bdumedia blijft koninklijk

BDUmedia, uitgever van ruim veertig huis-aan-huis kranten,  mag zich ook de komende 25 jaar koninklijk noemen. Dat heeft het Barneveldse mediabedrijf bekend gemaakt op zijn 150ste verjaardag. 

Mediabedrijf BDU blijft koninklijk

BDU is sinds 6 oktober 1996 koninklijk. Het bedrijf kreeg het recht dit predicaat te voeren ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan Evenals aan andere bedrijven, verenigingen en organisaties werd de aanduiding voor de duur van 25 jaar verleend. Dit jaar werd ‘bestendiging’ van het predicaat aangevraagd en verkregen. ,,Een mooi cadeau van de Koning. Het onderzoek naar de bestendiging is geen wassen neus, maar gelukkig heeft het Kabinet van de Koning vastgesteld dat we het predicaat ‘Koninklijk’ ook de komende 25 jaar verdienen”, zegt Jeroen Cnossen, algemeen directeur van BDU.

Om in aanmerking te komen voor het predicaat ‘koninklijk’ moet een onderneming qua aard, omvang en betrouwbaarheid aanzien hebben en op zijn gebied een eerste of zeer vooraanstaande plaats innemen in het Koninkrijk der Nederlanden, bij voorkeur met een internationale uitstraling. Hierbij wordt mede rekening gehouden met de grootte van het bedrijf, het aantal werknemers en de omzet. Als richtlijn geldt dat het bedrijf niet tot het MKB behoort. Ook dient de bedrijfsvoering onberispelijk te zijn. De onderneming, en ook de directie en commissarissen, moeten te goeder naam en faam bekend staan en van onbesproken gedrag zijn.

 

In de gemeente Barneveld zijn verder geen koninklijke bedrijven. Wel zijn vijf ondernemingen gerechtigd het predicaat “hofleverancier” te voeren.

BDUmedia

Verder moet een bedrijf minimaal honderd jaar bestaan. Het predicaat wordt slechts ter gelegenheid van een bijzonder jubileum (100- of 125-jarig bestaan en verder bij een veelvoud van 25 jaar) verleend.

In ons land zijn 622 bedrijven, verenigingen en instellingen door Zijne Majesteit de Koning onderscheiden met het predicaat ‘koninklijk’. Zij hebben het recht tot het voeren van ‘koninklijk’ in de naam en de koninklijke kroon in hun logo.

In de gemeente Barneveld zijn verder geen koninklijke bedrijven. Wel zijn vijf ondernemingen gerechtigd het predicaat “hofleverancier” te voeren. Dat zijn: Van der Woerd’s Schoenenmagazijn, Colorstore B.V. (Guldie), A. van de Fliert en Zn., Broekhuis Mode B.V. en Romeyn Mode V.O.F.

Fotobijschrift: Algemeen directeur Jeroen Cnossen van BDU is blij met het cadeau van de Koning.

Recommended Posts