Chat with us, powered by LiveChat

Jeroen Cnossen komt directieteam Koninklijke BDU versterken

Jeroen Cnossen treedt als algemeen directeur a.i. toe tot het directieteam van de Koninklijke BDU. Heiko Imelman concentreert zich in de functie van directeur Media volledig op de uitgeverij-activiteiten. Raad van Commissarissen en directie vinden deze versterking van de directie nodig in verband met de moeilijke omstandigheden, waarin de Koninklijke BDU momenteel verkeert. De intensieve aandacht, die lokale media en vakmedia door de Coronacrisis vragen, maken het onmogelijk om de functies van algemeen directeur en directeur Media nog langer in één persoon te verenigen.

Door het vertrek van Henk van Esch begin dit jaar ontstond de vacature van algemeen directeur. Op dat moment gingen Raad van Commissarissen en directie er van uit dat het mogelijk was om voortaan de taken van directeur Media en algemeen directeur te combineren. Heiko Imelman nam deze beide functies op zich. Aangezien de formele benoeming door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders nog niet had plaatsgevonden was dit met de toevoeging ‘ad interim’.

Medio maart kregen we echter te maken met de Covid 19 pandemie. Het aansturen in deze crisistijd van een uitgeverij – waar veel veranderingen in gang zijn gezet – vraagt veel van de directie van het bedrijf. Er moet in deze onzekere tijden voldoende capaciteit zijn om zich volledig te kunnen focussen op de noodzakelijke acties. Daarom is besloten de functies van directeur Media en algemeen directeur niet langer te combineren.

De Raad van Commissarissen is Heiko Imelman dankbaar voor de wijze waarop hij in de achterliggende maanden de Koninklijke BDU door deze zware tijden heeft geloodst. Raad van Commissarissen en directie zijn blij dat Jeroen Cnossen per direct beschikbaar is. Hij was eerder in management- en directiefuncties werkzaam bij Wegener en PCM. Hij was onder meer uitgever van de Twentsche Courant Tubantia en het Algemeen Dagblad. Als zelfstandig consultant adviseerde hij diverse uitgeverijen. Recentelijk was hij directeur van Vakbladen.com.

De procedure voor de definitieve benoeming van Jeroen Cnossen tot algemeen directeur wordt in gang gezet.