BDUmedia En DPG Media Kopen En Verkopen Titels

BDUmedia en DPG Media (tot voor kort De Persgroep) hebben recent overeenstemming bereikt over aan- en verkoop van lokale nieuws- en huis-aan-huisbladen. 

BDUmedia koopt de uitgaverechten van De Merwestreek, Gorcumse Courant, De Nieuwsbode Heuvelrug, Puttens Weekblad, Edese Post en Trefpunt Houten. De BDU-titels Nieuwsblad Geldermalsen.nl, Culemborgse Courant.nl, Stad Tiel.nl, Stad Buren.nl, Veenendaalse Krant.nl, Het Kontakt Harderwijk.nl en Het Kontakt Ermelo.nl gaan over naar DPG Media. Met de aankoop van de titels krijgt BDUmedia een sterkere marktpositie in Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Gorinchem, Utrechtse Heuvelrug, Putten, Ede en Houten. Uiteraard geldt dat omgekeerd voor DPG Media in de regio Betuwe, Veenendaal, Harderwijk Ermelo.

Heiko Imelman, directeur BDUMedia: ,,Om kwalitatief lokaal nieuws te blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt is er te weinig ruimte voor meerdere spelers in een gebied.

Door de aan- en verkoop van titels wordt het bereik in het betreffende gebied versterkt. De adverteerder kan zo beter worden bediend. Daarnaast zien we dat er vanuit de lezer steeds meer behoefte is aan actueel lokaal nieuws. BDU wil graag inspelen op deze behoefte en zal naast de bestaande weekuitgaven in print nog meer gaan inzetten op actueel lokaal nieuws via de digitale uitgaven van onze nieuwsmerken.” 

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media: ,,De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht.”

BDUmedia en DPG Media vonden elkaar eerder in een vergelijkbare overeenkomst, in onder andere Leusden, Soest, Barneveld, Nijkerk, Alphen aan den Rijn en Wageningen. 

De jongste overeenkomst tussen beide uitgevers wordt 1 januari van kracht. De lezers en freelancers van de verkochte BDU-titels zijn geïnformeerd.

Imelman en Van Dun benadrukken tot slot dat BDUmedia en DPG Media overtuigd zijn van het belang en de kracht van samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.

Recommended Posts