Chat with us, powered by LiveChat

Faillissement voor BDUlokalemedia Noord Holland B.V.

BARNEVELD – Vandaag is het door BDU Holding aangevraagde faillissement voor haar bv in Alkmaar door de rechtbank uitgesproken. Volgens de directie was deze ingrijpende stap onvermijdelijk om de continuïteit van andere bedrijfsonderdelen te waarborgen.

Onder de BV in Alkmaar vallen vijftien lokale titels, zoals Wieringer Courant.nl, Alkmaars Weekblad.nl en Nieuwsblad Castricum.nl. De medewerkers zijn maandag 16 september geïnformeerd over deze noodzakelijke maatregel. De werkzaamheden zijn per direct gestaakt.

Het faillissement heeft ook gevolgen voor de overige bedrijfsonderdelen van Koninklijke BDU. Directeur-uitgever Heiko Imelman: ,,Door het wegvallen van werkzaamheden ontkomen we niet aan een reorganisatie, waarbij arbeidsplaatsen verloren gaan. De medewerkers zijn hierover geïnformeerd. Het is nog niet bekend welke medewerkers hun baan verliezen.”

De BV in Alkmaar was al lange tijd verlieslatend door concurrentie in de markt en tegenvallende advertentie-inkomsten. Imelman: ,,De voorbije periode is geprobeerd dit bedrijfsonderdeel boven water te houden, helaas zijn we daar niet in geslaagd. We zagen dan ook geen andere uitweg dan het aanvragen van het faillissement. Als we deze stap niet zetten, komt de continuïteit van de andere bedrijfsonderdelen in gevaar.” De afhandeling van het faillissement is nu in handen van de curator.

De vijftien lokale titels waren sinds 2017 in handen van BDUmedia. De Barneveldse uitgever nam in dat jaar de uitgaverechten over van Telegraaf-dochter Holland Media Combinatie (HMC). Ook voor uitgever Telegraaf Media Groep bleek het lastig om het huis-aan-huisbladen portfolio winstgevend te exploiteren.

Met het nemen van genoemde maatregelen wordt de continuïteit en het toekomstperspectief van de vennootschap verstevigd.

Noord-Holland BV omvat de 15 titels:

 

Alkmaars Weekblad

CTR Hollands Kroon

De Duinstreek

De Krommenieër

Gezinsblad

Helders Weekblad

Nieuwsblad Castricum

Nieuwsblad De Kennemer

Nieuwsblad De Koerier

Nieuwsblad De Zaankanter – Zaandam

Nieuwsblad De Zaankanter – Zaanstreek/Wormerland

Schager Weekblad

Westfries Weekblad – De Streek

Westfries Weekblad – Hoorn/Koggeland e.o.

Wieringer Courant