5 Tips Voor Het Succesvol Inzetten Van Video

Video wordt op veel blogs en advertenties gezien als een trend. Niet zo gek, steeds meer mensen bekijken video’s en vinden dit interessanter dan tekst met een afbeelding. Daarom wordt het voor ondernemers ook steeds belangrijker om video in te zetten. Maar hoe zorg je voor een succesvolle video? In dit nieuwe blog geven wij je alvast 5 tips.

1. Maak het persoonlijk
Een succesvolle video is persoonlijk. Het hoeft niet perfect te zijn en strak in het pak. Mensen willen echtheid zien. Je kunt je emoties via video goed overdragen. Mensen willen zich kunnen identificeren met de persoon in de video. Zorg wel dat het tot op een zekere hoogte professioneel is en niet slordig overkomt. Je kunt het nog persoonlijker maken om een 1-op-1 video in te zetten voor klanten. Bedank bijvoorbeeld een klant of verwelkom een nieuwe klant. Je kunt dit gewoon met je smartphone doen.

2. Zorg dat de video niet te lang is
Stem de lengte van de video af op het kanaal. Hoe langer de video is, hoe eerder mensen afhaken. Vaak is een video op je website van 1 minuut voldoende, maar op Facebook haken ze al af na gemiddeld 22 seconden. Denk daar dus over na of laat verschillende versies maken, afgestemd op het kanaal.

3. zorg voor ondertiteling
Veel mensen hebben de audio uitstaan op social media. Voor de mensen die de audio uit hebben staan wil je dat de video ook begrijpelijk is. Gebruik daarom altijd ondertiteling voor je video.

4. Verspreiden
Nu is de video klaar. En dan? Tijd om de video onder je doelgroep te verspreiden. Zet bijvoorbeeld de video op je website en deel deze op social media. Wist je dat video via social media 10 keer meer wordt gedeeld dan andere content?

5. Adverteren
Naast het organisch verspreiden van je video, ontstaan er ook weer nieuwe mogelijkheden om te adverteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om je video op Youtube weg te zetten. Tip: video heeft de hoogste Click Through Rate.

Recommended Posts