Chat with us, powered by LiveChat
hoog en laag.nl en veluwland.nl

BDUmedia verkoopt titels Hoog en Laag en Veluweland aan de Persgroep.

Per 1 oktober 2019 heeft BDUmedia de uitgaverechten van Hoog en Laag.nl en Veluweland.nl aan De Persgroep verkocht. 

De Persgroep zal de krant Hoog en Laag.nl integreren in de Stad Wageningen, Bennekoms Nieuwsblad en Rijn en Veluwe. De krant Veluweland.nl zal geïntegreerd worden in Huis aan Huis Elburg, Huis aan Huis Oldebroek, Nunspeet Huis aan Huis en Veluws Nieuws. Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws via de krant dus gewoon beschikbaar. BDUmedia en De Persgroep gaan een nauw samenwerkingsverband aan. Aangevraagde advertenties bij BDUmedia worden voortaan door De Persgroep geplaatst in deze lokale Persgroep titels.

Heiko Imelman, Directeur van BDUmedia: “Om kwalitatief lokaal nieuws te kunnen blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt, is er te weinig ruimte voor meerdere spelers in één gebied. Daarom verkoopt BDUmedia in een aantal gevallen titels om andere titels aan te kopen en haar bereik in het betreffende gebied te versterken om zo de adverteerder beter te kunnen bedienen met een groter bereik. Daarnaast zien we dat er vanuit de lezer steeds meer behoefte is aan actueel lokaal nieuws.

BDUmedia wil graag inspelen op deze behoefte en zal naast de bestaande weekuitgaven in print,nog meer gaan inzetten op actueel lokaal nieuws via de digitale uitgaven van haar nieuwsmerken”.

Jan van Dun, algemeen directeur local media van de Persgroep: “De markt ontwikkelt zich zodanig en zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen in de sector.

Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht. Wij passen ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals AD.nl of indebuurt.nl.”

BDUmedia en de Persgroep zijn overtuigd van het belang en de kracht van de samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.