Chat with us, powered by LiveChat

BDUmedia Wordt Mede Mogelijk Gemaakt Door Sanne Koudijs

BDUmedia ken je natuurlijk als bedrijfsnaam, maar het zijn de mensen van BDUmedia die zich dagelijks voor jou inzetten. Maar wie zijn die mensen nu eigenlijk? Deze maand kun je kennismaken met Sanne Koudijs.

Hoi allemaal, mijn naam is Sanne Koudijs. Ik ben 24 jaar en ik werk op de webredactie en videoreactie van BDUmedia.

Tijdens mijn studie Communicatiewetenschap ben ik in 2016 bij de webredactie aan de slag gegaan als oproepkracht. En wat begon met een paar uurtjes in de week is een volle werkweek geworden. In 2017 kwam namelijk een plek vrij in het vaste team en het werk beviel mij zo goed, dat ik gesolliciteerd heb.

Mijn werk

Op de redactie volgen we het lokale nieuws op de voet via allerlei kanalen en middelen. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat vullen we de nieuwswebsites van BDUmedia, doordeweeks en in het weekend. De lokale focus vind ik interessant, omdat je dicht bij de mensen staat en de betrokkenheid van de lezer groot is. Tegelijkertijd vind ik het een mooie uitdaging om de snelste en meest volledige te willen zijn online. Vooral het effect en de impact van nieuwsberichten vind ik interessant: wat boeit mensen, waar klikken ze op, waar is behoefte aan en wat speelt er lokaal? Daarnaast werk ik ook op de videoredactie, waar we ons bezighouden met nieuwsvideo’s voor de websites, maar bijvoorbeeld ook met bedrijfsvideo’s, videoadvertenties, het begeleiden van stagiairs, workshops, live verslag doen van evenementen in ons gebied, noem maar op.

De combinatie van webredactie en videoredactie vind ik erg leuk en het maakt mijn werkweek heel afwisselend. Sinds kort hou ik mij ook meer bezig met de papieren krant, waar je werkt aan een fysiek product, weer heel anders dan bijvoorbeeld het online gedeelte van mijn werk. En het is heel fijn om met een gemotiveerd en hecht team te werken.

Sinterklaas

De landelijke intocht van Sinterklaas in Zaandijk was vorig jaar voor mij één van de hoogtepunten. Met de videoredactie waren wij onderdeel van de pop-upredactie op locatie, waar we live verslag deden van de intocht, in tekst, foto en video. Daar kwam veel (voorbereidend) werk bij kijken, maar het was erg gaaf om samen met anderen te werken aan zo’n groot project. Ons volgende grote project is de landelijke koningsdagviering in Amersfoort, waar we ook met een pop-upredactie bij aanwezig zullen zijn om live verslag te doen, heel tof om daar mee bezig te zijn!

Vrije tijd

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met familie en vrienden en ben ik altijd druk met het (her)inrichten van ons huis. Verder ga ik graag uiteten en vind ik het leuk om voor anderen te koken. Ook sta ik graag op de latten in de sneeuw en ik vind het leuk om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Er staan nog genoeg mooie reizen op mijn bucketlist.

Anne werkt als e-commerce marketeer bij BDUmedia en ze is o.a. verantwoordelijk voor vacatures, Regiotreffers en andere e-commerce toepassingen.