Chat with us, powered by LiveChat

BDUmedia Wordt Mede Mogelijk Gemaakt Door Diana Boerman-Schijffers

BDUmedia ken je natuurlijk als bedrijfsnaam, maar het zijn de mensen van BDUmedia die zich dagelijks voor jou inzetten. Maar wie zijn die mensen nu eigenlijk? Deze maand kun je kennismaken met Diana Boerman-Schijffers.

Hoi allemaal, mijn naam is Diana Boerman-Schijffers. Ik ben 42 jaar en werk als contentmanager voor het gebied Noordkop, Purmerend e.o en West-Friesland op ons kantoor in Alkmaar.

Overname TMG door BDUmedia

Ik kwam bij BDUmedia toen de weekbladtitels in Noord-Holland overgenomen werden van TMG. Dat is nu ruim een jaar geleden. Hiervoor heb ik zeventien jaar het Westfries Weekblad geschreven samen met collega Harry Boerrigter en twee jaar de Wieringer Courant, deze verschijnt twee keer in de week en is een abonnementen krant, samen met Henk Cornelissen. Bij de overname door BDUmedia heb ik gesolliciteerd naar de functie van contentmanager.

Mijn functie als contentmanager

Wat ik mooi vind aan mijn functie als contentmanager is het contact met mensen en het samen met sales en redactie toewerken naar zo goed mogelijke kranten en websites. Mijn rol daarin is om de formules van de titels te bewaken, de kwaliteit van de producties van freelancers zo hoog mogelijk te houden en te zorgen dat er een goed freelancenetwerk is. Een goed freelancenetwerk is essentieel. Daarom houd ik mij onder andere bezig met het opzetten en onderhouden van dit freelancenetwerk. Ik neem freelancers aan, zorg dat ze bekend raken met alle systemen, begeleid ze en geef training. Het opbouwen van een freelancenetwerk was een behoorlijke klus. Dit omdat de weekbladen die voorheen onder TMG vielen bijna niet met freelancers werkten. Inmiddels zijn er behoorlijk wat freelancers actief voor de zeventien titels die in Alkmaar worden gemaakt en is er ook een netwerk van 112-fotografen die 112-nieuws leveren voor de website.

Een volgende klus wordt onder andere om het Deel je nieuws platform uit te rollen in Noord-Holland.

Wat mij het meest bijgebleven is..

Het contact met de freelancers en het enthousiasme waarmee zij aan de slag gaan. Dit  terwijl het merendeel bijna geen ervaring heeft. De liefde voor het schrijven en het nieuws zoeken en overbrengen op anderen is super om te doen. Vooral als je ziet dat de artikelen steeds beter worden en mensen leergierig zijn.  

Actief in mijn vrije tijd

Ik ben actief in het jongerenwerk in mijn woonplaats Hoogwoud. Afgelopen zomer heb ik met vijf jongeren vrijwilligerswerk gedaan in een klein dorp in het noorden van Oeganda. Geweldig om te doen! Ook bij andere projecten help ik. Zo rijd ik in de voorjaarsvakantie een paar dagen op een busje af en aan naar activiteiten en ben ik vrijwilliger bij het jaarlijkse huttendorp.

Een andere hobby is taekwondo. Verder houd ik van creatief bezig zijn. Knutselen, bloemschikken, haken of wat dan ook; als ik maar lekker bezig ben.

Mariëlle werkt als Online Marketeer bij BDUmedia en ze is o.a. verantwoordelijk voor het campagnemanagement. Gespecialiseerd in: SEA (Google), SEO, content marketing en social media.