Chat with us, powered by LiveChat

BDUmedia wordt mede mogelijk gemaakt door Gerard Brom

BDUmedia ken je natuurlijk als bedrijfsnaam, maar het zijn de mensen van BDUmedia die zich dagelijks voor jou inzetten. Maar wie zijn die mensen nu eigenlijk? Deze maand kun je kennismaken met Gerard Brom.

Wie ben ik en wat doe ik bij BDUmedia?

Mijn naam is Gerard Brom, ben 55 jaar en ik hoop ergens in 2020 mijn 40-jarig jubileum bij BDUmedia te vieren! Ooit ben ik begonnen als medewerker op de zetterij. Nu vervul ik de functie van applicatiebeheerder in de breedste zin van het woord. In een klein ICT-team houd ik mij bezig met alle technische en functionele processen die noodzakelijk zijn om dagelijks het nieuws in zowel print als online te presenteren aan onze lezers en adverteerders.

Daarnaast ben ik al jaren freelancer voor ons dagblad De Barneveldse Krant waar ik de verslaggeving van de lokale volleybalverenigingen SDS en SSS voor mijn rekening neem. Als oud-volleyballer blijf ik zodoende betrokken en lever ik een stukje directe input voor zowel krant als website.

Nooit uitgeleerd

Al snel werd mij duidelijk dat je nooit uitgeleerd raakt binnen de grafische sector. Na diverse grafische opleidingen heb ik daarna van dichtbij de stap naar de digitalisering binnen de grafische sector mogen meemaken. Van opslag van floppydisks naar opslag in de ‘cloud’ en van 40 Mb-schijven naar CMS-databases van diverse terabyte.  BDUmedia en IT zijn onlosmakelijk met elkaar verweven. Wat altijd is gebleven is het brengen van (lokaal) nieuws. In die zin is er ook weer niet zoveel veranderd.

Applicatiebeheer is essentieel binnen BDUmedia. De tools die collega’s tot hun beschikking krijgen om pagina’s en/of websites te vullen, moeten optimaal en zo efficiënt mogelijk ingezet worden en kennis van de processen is daarbij een must om samen met de leveranciers onze producten te kunnen leveren aan ons lezerspubliek.

Het zou te ver voeren om alle IT-componenten te benoemen. Belangrijk blijft de interactie met de directe collega’s en onze softwareleveranciers. Wat willen we functioneel en hoe kunnen we dat vervolgens technisch vormgeven. Het is mooi om daar als ‘linking pin’ een belangrijke rol te kunnen vervullen.

Wat ik in mijn vrije tijd doe

Naast mijn dagelijkse werk bij BDUmedia, ben ik voorzitter van onze personeelsvereniging en organiseer ik samen met mijn mede-bestuursleden leuke uitjes en activiteiten. Collegialiteit en een goede onderlinge verstandhouding zijn een must bij alle activiteiten waar we ons dagelijks mee bezighouden. Daar zet ik me graag voor in.

Om de balans tussen de dagelijkse hectiek en privé te behouden mag ik graag sporten en als fietsliefhebber op zowel racefiets als mountainbike kan ik me heerlijk uitleven in de bosrijke omgeving van de Veluwe. Omdat ook de ‘derde helft’ een wezenlijk onderdeel is van het sporten bezoek ik ook regelmatig de sportschool.

Anne werkt als e-commerce marketeer bij BDUmedia en ze is o.a. verantwoordelijk voor vacatures, Regiotreffers en andere e-commerce toepassingen.