Chat with us, powered by LiveChat

5 unieke voorbeelden van inspirerende vacatures in lokale nieuwsbladen

Een vacature opstellen is misschien niet zo simpel als het lijkt, maar met onze 5 tips die te lezen zijn in het vorig blog kom je al een heel eind. Daarnaast hebben we een mooie stijging van het aantal geplaatste vacatures in onze lokale nieuwstitels mogen meemaken. Inmiddels zijn er al vele unieke en bijzonder opgemaakte vacatures voorbij gekomen, waardoor de kans op impact bij een potentiële kandidaat alleen maar toeneemt. Vandaag delen wij 5 inspirerende vacatures die in de afgelopen maanden zijn gepubliceerd in één van onze nieuwstitels. Doe er je voordeel mee, wees geïnspireerd en bedenk goed hoe je deze tips & tricks zelf in de praktijk kan gaan brengen.

Voorbeeld 1.

 

 

 

 

 

 

 

Kleur werkt. Een groot lettertype ook. Veel tekst in een vacature is in principe niet nodig omdat je de aandacht wilt trekken van de lezer. Zodra je deze hebt, dan kun je de potentiële kandidaat doorsturen naar je website, waar een volledige functieomschrijving te vinden is. De ideale kandidaat zal zich eerst verdiepen in het bedrijf, dus een bezoek aan de website staat al vast.

Voorbeeld 2.

 

 

 

 

 

 

 

Bovenstaande vacature heeft een andere uitstraling dan de vacatures die je regelmatig in een krant ziet staan. Door niet alleen de werkcultuur, maar ook de sfeer van het bedrijf in de advertentie uit te stralen, voelt de potentiële kandidaat zich direct meer verbonden met het bedrijf en kan hij/zij al op voorhand beslissen of deze cultuur bij hem past.

Voorbeeld 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tip ‘Gebruik een unieke titel’ wordt in deze vacature in praktijk gebracht. In eerste instantie is misschien niet direct duidelijk dat dit een vacature betreft, maar het trekt juist daardoor een grotere doelgroep aan waar de potentiële kandidaat zich wellicht in bevindt.

Voorbeeld 4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Net zoals bij nummer 1, trekt deze vacature de aandacht middels kleur en tekst. Er is geen lange vacaturetekst getoond, enkel de unieke ingrediënten van de functies zijn afgebeeld. Voor meer informatie worden de potentiële kandidaten doorgestuurd naar de website van de firma. Omdat de openstaande vacatures op een creatieve manier worden afgebeeld zal het een bepaalde, wellicht jonge doelgroep aantrekken.

Voorbeeld 5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigenlijk is bovenstaande ‘vacature’ geen echte vacature, maar het creatief oproepen van kiezers tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Omdat de SGP dit op een ludieke manier heeft gedaan, willen wij jullie deze niet onthouden. Een geslaagde aandachtstrekker wat ons betreft.

Creëer je eigen unieke vacature

Staat er op dit moment een vacature open? Creëer dan je eigen unieke vacature en laat BDUmedia jou helpen bij het vinden van de juiste doelgroep door middel van onze vacature pakketten.

Wilfred is marketing manager bij BDUmedia en samen met het marketing team dagelijks bezig om het productportfolio en onze eigen mediamerken te blijven ontwikkelen.