Hoe Iselinge meer potentiële studenten bereikt dankzij video en andere online kanalen

Iselinge Hogeschool is een voltijd, deeltijd en academische school voor de pabo in Doetinchem. Met 400 studenten is het een kleine school, regionaal gericht. Dit komt doordat de studenten voornamelijk uit het gebied tussen Winterswijk en Arnhem komen en hierdoor zijn de studenten nauw verbonden aan deze regio.

Waarom BDUmedia

Elise Veenhuis, communicatie adviseur bij Iselinge, heeft voor het eerst contact gehad met BDUmedia, toen hun online afdeling nog Lokaal & Doelgericht heette. Dit sprak haar zo aan dat ze een eerste gesprek had. “Ik kende BDUmedia al wel, aangezien ik zelf oorspronkelijk uit Barneveld kom. Mijn associatie met de BDU is daardoor altijd goed geweest”. Na het eerste gesprek zijn ze rustig aan begonnen met het uitbreiden van de online kanalen.

Om de open dagen te promoten onder potentiële studenten, wordt in de aanloop naar deze dagen meerdere kanalen ingezet. Een aantal jaar terug heeft Iselinge abri’s en reclame op bussen ingezet. Toen Elise bij de hogeschool kwam werken, heeft ze dit direct gestopt. “Het waren altijd enorme bedragen die we daarvoor moesten uitgeven en het effect was minimaal. Veel mensen zagen deze advertenties wel, maar dit was niet de primaire doelgroep: de scholieren”.

Meerdere kanalen

Bij de campagne voor de open dag van februari hebben zij, na advies van BDUmedia, gekozen voor een combinatie van Google Adwords, social media en een video vertonen op Youtube. Een advertentie in de krant was eerder altijd een gewoonte, maar doordat de doelgroep zich voornamelijk online beweegt, hebben zij het deze keer voor het eerst niet gedaan. “Voor onze deeltijdopleiding is een krantenadvertentie nog steeds heel belangrijk, maar bij de voltijd zijn de studenten toch tussen de 16 en 24 jaar”. De online campagne hebben ze uitbesteed aan BDUmedia. Dit komt doordat eerdere campagnes goed zijn bevallen.

Om de laatste open dag te promoten hebben ze voor het eerst video ingezet. De beelden hadden ze al: een keer in het half jaar laat ze wat beelden schieten zonder geluid. Deze beelden kan ze daardoor voor meerdere campagnes inzetten. Om het gat van de advertentie in  krant op te vangen, kozen ze voor een promotiefilmpje op Youtube. “Je moet kijken waar je doelgroep zich bevindt en in dit geval dus ook op Youtube”.

Resultaat

Sinds de hogeschool samenwerkt met BDUmedia zien zij een stijgende lijn van het aantal aanmeldingen voor de open dag. “In 2015 hadden we rond de 50 bezoekers. Vorig jaar steeg dit naar 97 en nu zitten we zelfs op 123”. Doordat de vijver hierdoor groter wordt, is dit ook terug te zien in het aantal definitieve inschrijvingen voor de opleiding.

Naast de goede resultaten is er nog een voordeel van BDUmedia. Elise is heel enthousiast over de rapportage die ze elke keer krijgt. Ze hoeft daardoor niet zelf per kanaal in de resultaten te duiken, maar kan het in één overzicht zien. Door deze rapportages zijn de resultaten goed meetbaar, waardoor zij keer op keer haar campagnes kan optimaliseren. ‘Uiteindelijk ben ik hierdoor minder geld kwijt en bereik ik in één oogwenk de juiste doelgroep’.

Tot slot

De media adviseurs van BDUmedia staan open om mee te denken en bij te schaven waar nodig. Ze voelt zich daardoor altijd gesteund en ook als er iets niet duidelijk is, weet ze dat ze altijd kan bellen. “Wij gaan in de toekomst zeker verder met BDUmedia en zijn van plan om onze campagnes de komende tijd online uit te breiden”.

Afgezien van het feit dat de resultaten erg goed zijn,  vind ik het ook prachtig dat onze media adviseur ons de maandag na de open dag op zaterdag belt. Hij vraagt dan hoe de open dag was en of er veel studenten waren. Je merkt dat hij ook geniet van goede resultaten, hij leeft daarin echt mee”.

Tip!

“Ik wil ook graag nog een tip aan andere ondernemers meegeven: Kijk eens naar de mogelijkheden van video. Huur bijvoorbeeld een klein videoteam in die gedurende een halve dag, welke verschillende beelden schiet van jouw bedrijf. Deze beelden monteer je vervolgens zelf tot een variatie aan promotiefilmpjes. Uiteindelijk heb je als ondernemer een flinke voorraad beeldmateriaal dat kan worden ingezet bij verschillende marketing campagnes”.

 

Ook meer uit uw campagne halen

Martijn Pater is marketing manager bij BDUmedia en samen met het marketing team is hij iedere dag bezig om met lokale ondernemers te communiceren en kennis met hen te delen.