Case: adverteren met Adwords. Hoe BDUmedia helpt

Mooi Stoer Wonen bestaat in december 3 jaar, waarvan de webshop inmiddels 1 jaar online is. Cees en zijn team zijn nog druk bezig met het vullen van de online winkel, aangezien het online aanbod gelijk dient te lopen met het aanbod in de winkel. ‘ Het einde hiervan is bijna in zicht’ aldus Cees.

Bij Mooi Stoer Wonen werken ze met gemiddeld met 7 mensen in de winkel, variërend van bezorgers tot verkoopsters. Het hele traject, van advies tot bezorging, ligt in eigen handen. Het advies begint in de winkel, eventueel volgt hierop nog een interieuradvies en vervolgens leveren ze de meubels ook zelf bij de klant. De winkel biedt plaats aan ongeveer 4.000 artikelen. Variërend van meubels, linnen, verlichting en accessoires van diverse merken.

Meer bezoekers naar de webshop

Cees, eigenaar Mooi Stoer Wonen, vertelt: “We maken sinds kort gebruik van Google Adwords. We wilden graag meer bezoekers naar de webshop krijgen. Via Adwords kunnen we onder andere gebruik maken van tekst advertenties en daardoor komen de mensen doelgericht naar onze website. Via BDUmedia worden we goed ondersteund. Naast het inrichten van de campagne en het beheer, krijgen we veel hulp. Zoals met het instellen van Google Analytics en het ontvangen van een duidelijke rapportage. Hiervan maken wij zeker gebruik, vooral van de maandelijkse rapportage. In dit overzicht kunnen we eenvoudig zien welke doelgroep de website bezoekt, waar ze vandaan komen (geografische verdeling) en bijvoorbeeld waar de mensen de website verlaten of juist instappen”. Op basis van deze gegevens is Google Analytics een handige tool om te zien wat er nog aangepast moet worden en dus te blijven optimaliseren.

SSL certificaat

Om optimaal resultaat uit zowel Adwords als Google te halen, heeft BDUmedia een SSL certificaat op de webshop geplaatst. Met SSL wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat gegevens van klanten niet onderschept kunnen worden. Dit certificaat wekt dus ook vertrouwen op bij de bezoeker, wat op zijn beurt weer kan zorgen voor meer omzet en lagere kosten in Adwords.

 


“Via BDUmedia worden we goed ondersteund” – Cees, eigenaarResultaat

In het laatste weekend van oktober start Mooi Stoer Wonen met een 10 procent kortingsactie. ‘We gaan deze actie promoten via social media, flyers/posters, adverteren in de krant, maar natuurlijk ook via Adwords’. Het voordeel van adverteren via Adwords is dat het meetbaar is en op elk moment van de dag de campagne geoptimaliseerd kan worden. Dit is te merken bij Cees Mooi Stoer Wonen, aangezien het aantal bestellingen is toegenomen sinds het in gebruik nemen van Adwords.

Ook adverteren met Google Adwords?

Wilt u ook meetbare resultaten en online zichtbaar zijn? Kies dan voor Adwords. BDUmedia helpt u graag. Kijk hier voor meer informatie over Adwords.

Meer informatie

Martijn Pater is marketing manager bij BDUmedia en samen met het marketing team is hij iedere dag bezig om met lokale ondernemers te communiceren en kennis met hen te delen.