Chat with us, powered by LiveChat

4. Hoe word ik lokaal beter vindbaar dankzij Google?

Sinds een aantal jaren heeft Google nieuwe mogelijkheden toegevoegd voor lokale ondernemers om nog beter vindbaar te zijn. Omdat het gebruik van internet via de telefoon steeds populairder wordt, wil Google ook wanneer mensen onderweg zijn degene zijn die personen helpt om bedrijven te vinden. Eén van de mogelijkheden die Google biedt is Google Mijn Bedrijf. In dit artikel zullen we hier verder op in gaan.

Wat is Google Mijn Bedrijf
Google Mijn Bedrijf is als het ware uw bedrijfsprofiel op Google. In dit profiel staat alles over uw bedrijf: wat u doet, waar u gevonden kunt worden en in welke branche u actief bent. Door u aan te melden bij Google Mijn Bedrijf kan Google nog beter begrijpen wanneer uw bedrijf vertoond dient te worden in de zoekresultaten. In onderstaand voorbeeld zien we een kaartje op een resultatenpagina verschijnen. In dit kaartje zijn allemaal lokale stukadoors in Barneveld te zien die in een Google Mijn Bedrijf account hebben. Op deze manier zien mensen die zoeken op ‘Stukadoor Barneveld’ precies de stukadoors in Barneveld in het kaartje.

Hoe maak ik een Google Mijn Bedrijf account aan?
Om een Google Mijn Bedrijf account aan te maken gaat u naar https://www.google.nl/intl/nl/business/ en maakt een Google account aan of u logt in met uw bestaande Google account. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om uw bedrijf toe te voegen. U voegt uw bedrijfsnaam toe en geeft alle bijbehorende gegevens als een telefoonnummer, adres en website op.

Vervolgens kan het zo zijn dat Google geverifieerd wil hebben dat uw bedrijf zich daadwerkelijk op dat adres bevindt. In dit geval stuurt Google u een kaartje per post met hierop een code. Deze code vult u vervolgens in in Google Mijn Bedrijf en u verifieert uw adres.

Tot slot is het een kwestie van tijd voor u uw bedrijf kunt terugzien in het kaartje bij de lokale zoekopdrachten van Google!

Wilt u graag meer informatie over Google Mijn Bedrijf? Of heeft u hulp nodig bij het beter lokaal vindbaar worden op Google? Neem dan contact op met BDUmedia, wij helpen u graag!

 

Wilfred is marketing manager bij BDUmedia en samen met het marketing team dagelijks bezig om het productportfolio en onze eigen mediamerken te blijven ontwikkelen.