Chat with us, powered by LiveChat

3. Wat is lokale SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization en is vrijvertaald naar het Nederlands dus Zoekmachine optimalisatie. Met zoekmachine optimalisatie wordt het optimaliseren van websites, om zo hoger te komen in de Google zoekresultaten, bedoeld. SEO beslaat veel verschillende werkzaamheden en veel deskundigen zijn continu bezig om te bekijken hoe websites nog beter te optimaliseren zijn voor websites. Google verandert continu en dus veranderd SEO mee. Het wordt steeds lastiger om op een kunstmatige manier bovenaan in Google te komen. In dit artikel laten wij zien hoe je er toch voor kunt zorgen dat Google uw website beter waardeert op lokale zoekwoorden.

Wat altijd van belang is om in het achterhoofd te houden, is dat Google er altijd naar streeft om zoekers op Google zo relevant mogelijke informatie te verschaffen op basis van de zoekterm die hij of zij gebruikt. Het is dus belangrijk dat uw website relevant is voor zoekers die specifieke zoektermen gebruiken. Hieronder behandelen we stap voor stap hoe u dat het beste kunt doen.

1. Het bepalen van de voor u belangrijke zoektermen
Heeft u er wel eens over nagedacht op welke zoekwoorden uw potentiële klanten zoeken? Het is belangrijk dat u deze zoekwoorden allemaal op een rijtje zet. Op basis hiervan kunt u er namelijk voor zorgen dat u goed gevonden wordt via Google.

Voor een Stukadoor in Barneveld is het bijvoorbeeld interessant om gevonden te worden op ‘Stukadoor Barneveld’, maar misschien is deze stukadoor ook gespecialiseerd in schilderen en wilt hij ook gevonden worden op ‘Schilder Barneveld’.

2. Het bepalen van de website pagina’s
Nadat u alle zoektermen op een rijtje heeft gezet, is het van belang om ook te beslissen welke zoektermen een aparte pagina nodig hebben. Het is altijd aan te raden om uw belangrijkste zoekterm te behandelen op uw homepagina. De homepagina zou namelijk de meest relevante informatie moeten bevatten.

3. Het schrijven van pagina teksten
Wanneer u de zoektermen heeft bepaald en daarbij ook welke pagina’s u wilt, dan is het tijd om de pagina’s te schrijven. Belangrijk is dat u bijvoorbeeld in uw koppen gebruik maakt van de belangrijkste zoekwoorden voor die pagina. Op die manier weet Google precies wat voor informatie er op die pagina wordt weergegeven. Belangrijk hierbij is ook dat u goede metadata opgeeft per pagina.

Uiteraard is in dit artikel niet alles behandeld qua SEO, aangezien dit een oneindig verhaal zou worden. SEO is gratis, maar lokaal hoog scoren in de zoekmachine vraagt veel werk. Toch kunt u met bovenstaande tips alweer een aardige stap maken.

Mocht u nou nog meer willen weten over SEO en wilt u graag uw website optimaliseren om beter vindbaar te zijn in Google? Neem dan contact op met BDUmedia wij helpen u graag!

 

Wilfred is marketing manager bij BDUmedia en samen met het marketing team dagelijks bezig om het productportfolio en onze eigen mediamerken te blijven ontwikkelen.